1
min read
A- A+
Pročitano

Italijan planira da istrči cijeli svijet: U Crnu Goru se vratio po dozu ljepote

16/09/2020 - 8:22
Autor:Fos Media
157 pregleda

Prije godinu dana Roberto de Lorenco došao je na ideju da istrči svijet. U petak će na listu zemalja dodati Crnu Goru, gdje će, kako kaže, uz pređene kilometre, uživati u ljepoti prirode. Ovaj Italijan za Portal RTCG priča kako je započeo projekat i gdje će sve trčati u Crnoj Gori.

Foto: Twitter/Agencije

Foto: RTCG

Za život zarađuje kao kabinsko osoblje jedne norveške avio-kompanije, a živi za trčanje i maratone širom svijeta. Roberto je prošle godine pokrenuo projekat na društvenoj mreži Instagram, Running out of countries, s ciljem da u svakoj zemlji svijeta istrči određeni broj kilometara.

“Za samo godinu sam trčao u 22 zemlje, uključujući autonomne teritorije. Počeo sam u Engleskoj, nastavio u Italiji, Španiji, Andori, Francuskoj, Irskoj, Džerziju, Ostrvu Man, Islandu, Norveškoj, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Farskim ostrvima, Grenlandu, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji, Maroku, San Marinu i Vatikanu”, počinje svoju priču Roberto de Lorenco, koji od 2012. živi u Londonu.

Za Portal RTCG kaže da trči cijeli život, još od školskih kroseva.

f

Foto: RTCG

“Oduvijek volim trčanje. Sa 25 sam istrčao prvi maraton i od tada se nijesam zaustavio. Osim trčanja, volim putovanja i otkrivanje novih mjesta, pa mi ovaj projekat dođe kao najbolji miks te dvije strasti”, navodi Roberto.

Prema planu, u Crnu Goru će stići u petak, 18. septembra i zadržaće se dva dana. Kaže da je u Crnoj Gori bio ranije, a da se sada vratio po kilometre.

“U Crnu Goru stižem iz Albanije, gdje sam trčao u Tirani i na obali. Odlučio sam da ponovo dođem u Crnu Goru jer je prelijepa, a i ranije nijesam trčao”, kaže Roberto.

Italijan će posjetiti Budvu, Kotor, manastir Ostrog i vjerovatno Podgoricu.

“Potrudiću se da vidim što više za tih par dana. U Kotoru ću biti smješten, to je grad koji me impresionirao svojom ljepotom, zalivom, planinama, zidinama…”

Roberto ističe da u svakoj zemlji voli da stupi u kontakt sa lokalnim klubovima maratonaca, sretne se i sprijatelji sa trkačima.

Osim novih prijateljstava, sa putovanja se vrati i sa novim anegdotama.

“Za trčanje u Vatikanu mi je bila potrebna posebna dozvola žandarmerije. Dozvolili su mi da trčim u krugu, 4.8 kilometra, po Trgu svetog Petra u šest ujutru! Nakon trčanja, fotografisao sam se sa kaluđericama iz Vatikana koje su me šokirano gledale dok sam cijeli sat hvatao krugove ispred Bazilike Svetog Petra”, priča Roberto.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari