1
min read
A- A+
Pročitano

Izgradnja integriteta i prevencija korupcije prioritet

15/05/2019 - 13:05
Autor:Fos Media
77 pregleda

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović i zamjenik direktora Centra za integritet u sektoru odbrane Kraljevine Norveške (CIDS) Tore Kvolvik, otvorili su danas u Budvi regionalnu konferenciju povodom početka implementacije norveškog projekta "Izgradnja integriteta na Zapadnom Balkanu".

foto

Foto: Gov.me

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva odbrane, izgradnja integriteta i prevencija korupcije, kao neraskidivi dio dobrog upravljanja, predstavljaju jedan od prioriteta u radu.

Ivanović je istakao da je Ministarstvo odbrane prepoznalo izgradnju integriteta kao značajno područje rada za jačanje državnih institucija.
On je naveo da je Ministarstvo odbrane čvrsto opredijeljeno da nastavi sa daljim jačanjem svojih kapaciteta u ovom domenu, ali i da stečena znanja i iskustva razmjenjuje sa saveznicima i partnerima.

Kvolvik je naglasio da izgradnja i jačanje integriteta predstavlja izazov svakog savremenog društva. Dodao je da se CIDS bavi promocijom i unapređenjem profesionalnog integriteta i dobrog upravljanja u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Aktivnosti obuhvataju organizaciju obuka koje su usmjerene ka izgradnji neophodnih kapaciteta, podizanja svijesti o integritetu i smanjenju rizika za nastanak korupcije. U određenim zemljama, takođe realizuju i projekte u saradnji sa ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova.

Tema jednodnevne konferencije je unapređenje saradnje sa CIDS-om u kontekstu nastavka projektnih aktivnosti u Crnoj Gori i zemljama regiona i Alijanse. Predstavnici zemalja učesnica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Norveška) su na konferenciji razmijenili iskustva i naučene lekcije iz oblasti izgradnje i jačanja integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti, kao i planove za buduće aktivnosti.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari