1
min read
A- A+
Pročitano

Mugoša: Od 18 pozitivnih, 15 zaraženih koronavirusom iz Tuzi

24/03/2020 - 21:09
Autor:Fos Media
9445 pregleda

Od 18 pozitivnih na koronu koji su danas testirani, 15 je iz Tuzi, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

aa

Foto: PR Centar

''Situacija je opasna i radi se o virusu koji može da inficira veliki broj ljudi. Tuzi imaju 15.000 stanovnika. Ako bi se samo proširilo na 40% stanovništva, što čini 6.000, od tih 6.000 bi oboljelo 1.200. 300 bi završilo na respiratorima i 150 umrlo. Ovo je drastična situacija i poruka, i ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća da ne izlazi. Da oni koji imaju simptome poput prehlade se izdvoje u posebne sobe'', kazao je Mugoša.

''Naše službe će sjutra obići sve i procijeniti gdje treba da se uzme bris kako bi utvrdili kolika je širina ove epidemije u Tuzima. Zato Tuzi moraju da shvate da je ovo borba za njihov život i da moramo svi biti na tom zadatku'', poručio je on.

''To znači, slušajte šta govorimo, budite spremni da sarađujete, nemojte napuštati kuću a mi ćemo dio koji se tiče našeg posla obavljati i organizovati koliko god je moguće da što prije dobijemo rezultate i vidimo kako se razvija situacija'', istakao je Mugoša.

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari