1
min read
A- A+
Pročitano

Na Gorici demolirani stubovi javne rasvjete

08/11/2019 - 14:48
Autor:Fos Media
140 pregleda

Preduzeće Komunalne usluge saopštilo je da su na brdu Gorica, u prethodnih sedam dana, nesavjesni pojedinci u dva navrata demolirali stubove javne rasvjete. 

Foto

Za sedam dana dva puta uništavali javnu rasvjetu

"Iz opredeljenja da se Glavni grad osvijetli i razvija u duhu modernog evropskog grada, ovo Društvo u saradnji sa Glavnim gradom, u prethodnom periodu preduzelo je sve neophodne aktivnosti na pripremi, izradi i implementaciji Projekta modernizacije javne rasvjete – faza I, što podrazumijeva zamjenu zastarjelih i neefikasnih svjetiljki sa novim LED svjetiljkama i predstavlja veoma značajan projekat za Glavni grad.

Projekat je vrijedan 4.700.000€, realizovan je krajem septembra mjeseca tekuće godine, a finansira se u potpunosti od uštede električne energije, uz garnatni period od 10 godina, što znači da je obaveza izvođača radova da u garantnom periodu servisira neispravne LED svjetiljke. Pored toga, počela je modernizacija dekorativne i ambijentalne rasvjete na mostovima i urbanim djelovima grada što će pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na izgled našeg grada.

Međutim, koristimo prilku da istaknemo da su na brdu Gorica, u prethodnih sedam dana, nesavjesni pojedinci, u dva navrata demolirali stubove javne rasvjete i time pored velike materijalne štete doveli u opasnost sugrađane, kako zbog ispada cjelokupne rasvjete na ovom trafo-reonu, tako i zbog izloženosti oštećenim instalacijama čime bi moglo doći do povređivanja", navode u saopštenju.

Kako kažu, ovaj veoma izražen problem vandalizma, prisutan je u svim djelovima grada, kako na dekorativnoj tako i na funkcionalnoj rasvjeti.

"Pa ovo Društvo ulaže velike napore kako bi kvalitetno održavalo povjerenu komunalnu infrastrukturu.

Komunalne usluge će uložiti krajnje napore radi dovođenja rasvjete na ovoj i svim drugim lokacijama u ispravno stanje. Zbog ovih intervencija, često je potrebno uključivanje rasvjete u toku dana, te molimo naše sugrađane na razumijevanje.

Još jednom apelujemo na sugrađane, da ne uništavaju imovinu Glavnog grada – objekte javne rasvjete, čime se narušava opšti izgled grada, a naročito dovodi u pitanje bezbjednost građana, te iziskuje izdvajanja velikih novčanih sredstava, što u konačnom dodatno opterećuje Budžet Glavnog grada kao i da neželjeno i vandalsko ponašanje pojedinaca prijave nadležnim organima a sve eventualne nedostatke na objektima javne rasvjete prijave na broj 020/623-927 od 7-15h ili lično u prostorijama našeg Društva u ulici Zetskih vladara bb", dodaju u saopštenju. 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari