1
min read
A- A+
Pročitano

Nagradu 19. decembar posthumno dodijeliti doktorki Divanović

01/08/2020 - 16:45
Autor:Fos Media
860 pregleda

Dom zdravlja Podgorica zvanično će podržati predlog za posthumnu dodjelu nagrade Glavnog grada 19. decembar doktorki Paši Divanović, dugogodišnjoj načelnici pedijatrijske službe koja je nedavno preminula. 

Foto: Twitter/Agencije

Foto: FB

Sa predlogom da se doktorki Divanović dodijeli ova nagrada na društvenim mrežama javio se ornitolog Darko Saveljić, navodeći da je uputio zvaničan dopis administraciji Glavnog grada. 

"Ne smijemo da dozvolimo da Podgorica zaboravi Pašu Divanović, koja je 40 godina liječila podgoričku djecu, imala pristup majke i ulivala nadu roditeljima. Bila je čovjek, profesionalac, jedna od najtoplijih ljudi koje sam sreo. Njene bajramske baklave pamtiću doživotno. Doktorka Paša je bila toliko zlatna da je i sinu dala ime Soko", naveo je Saveljić u svojoj objavi na Fejsbuku. 

Direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić odgovorio je da će ova inicijitaiva i priedlog, a uvjeren je i nagrada, biti najsvjetliji putokaz buducim generacijama ljekara, zdravstvenih radnika a posebno pedijatara šta znači kad se u jednoj osobi udruže profesionalnost, humanost i ljubav prema djeci.

Divanović je preminula 23. jula u 64. godini. Dobitnica je nagrade za najbolju doktoricu podgoričkog Doma zdravlja 2012. godine.

A.B. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari