1
min read
A- A+
Pročitano

Nema zatvaranja Podgorice, ali ni opuštanja

31/07/2020 - 21:02
Autor:Fos Media
394 pregleda

Scenario zatvaranja Podgorice zbog epidemije koronavirusa trenutno nije realan, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, ali je istakao da građani ne treba da se opuštaju.

foto

Foto: FOS Media

"Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje o broju zaraženih, rekao bih da se trend popravlja, pa se može zaključiti da scenario zatvaranja Podgorice trenutno nije realan, ali ne smijemo se opustiti," naveo je Vuković u emisiji "Živa istina" na TVCG.

On je saopštio da su Vlada i NKT uradili sve što je bilo do njih kada su u pitanju mjere protiv suzbijanja infekcije, a, kako kaže, na društvenoj zajednici je sad da ova priča traje što kraće.

Vuković je apelovao na sve građane da nose maske i daju primjer drugima.

Vuković je saopštio i da koronavirus nije usporio razvoj Podgorice i kapitalnih infrastrukturnih projekata, ali jeste smanjio prihode.

"Prihodi u prvih sedam mjeseci su manji šest miliona eura u odnosu na prošlu godinu," saopštio je Vuković.

Vuković vjeruje da će Demokratska partija socijalista ostvariti odličan rezultat na predstojećim parlamentarim izborima, zakazanim za 30. avgust, ističući da opozicija ne može iznenaditi.

"O 30. avgustu se govori kao o 22. maju 2016. godine. Mi smo krenuli u kampanju na vrijeme", rekao je Vuković.

Komentarišući opozicione liste, Vuković je rekao da kako god se organizovali neće moći da iznenade na izborima.

"Nema prostora za iznenađenja. To su ljudi koji su ostali zaglavljeni u devedesetim, a Demokrate u prvim godinama 2000. To su već viđeni ljudi, kako god se organizovali neće nas iznenaditi", dodao je Vuković.

On se osvrnuo i na izjavu Raška Konjevića iz Socijaldemokratske partije da su u toj partiji spremni da razgovaraju sa DPS-om o mogućoj koaliciji nakon izbora.

"Poštujem, to može biti ohrabrujuće, ali treba uvažiti činjenicu da postoji jedna partija, a to je DPS za koju glasa 4 od 10 odraslih građana ove države", kazao je Vuković.

To što partije sa niskim cenzusom uspijevaju da dođu do važnih rukovodećih mjesta nakon formiranja vlasti Vuković objašnjava legitimnim političkim interesima.

"Vjerujem da će se kroz emancipaciju vremenom eliminisati takve pojave. Politički interesi su legitimni, ali prosto treba imati mjeru i u tim stvarima", dodao je on.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari