2
min read
A- A+
Pročitano

O njima smo pričali: Neobične, emotivne i inspirativne životne priče kojima smo obilježili proteklu godinu (FOS VIDEO)

02/01/2019 - 14:08
Autor:Violeta Rovčanin
1067 pregleda

Tokom 2018. godine obilazili smo Crnu Goru uzduž i poprijeko. Tragali smo za zanimljivim pričama i ljudima i našli smo ih. Bili su raspoloženi da stanu ispred naše kamere i odgovore na sva pitanja. Njihove priče su različite, porodične, tople, emotivne, a neke i neobične. Pogledajte kako izgleda život sa 120 ljubimaca, koliko je teško brinuti o pticama, kako izgledaju  život na plaži i kuća pretvorena u muzej, koliko je naporno brinuti o trojkama i šta sve može da uradi petogodišnje čudo od djeteta... Ovo su samo dio priča koje smo radili u 2018. godini.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

Početak prošle godine smo obiležili toplim, porodičnim pričama. Otišli smo u Nikšić gdje smo posjetili porodicu Jovanović i upoznali njihove trojke: Balšu, Helenu i Filipa. Kako izgleda život mladog bračnog para sa trojkama, pogledajte OVDJE.

 

Naravno, nastavili smo priču sa Nikšićanima pa smo tako u januaru upoznali i malog Nikolu Krivokapića koji je pravi majstor bilijara. Šta je sve ovaj dječak spreman da izvede za bilijarskim stolom, pogledajte:

 

Tragamo za talentovanim ljudima, onima koji zamisli lako pretvore u djelo, pa nas je put tako odveo i do Crmnice gdje smo upoznali Ivana Gojnića koji od kamena pravi nevjerovatne skulpture. Godinama se bavi izradom kamenih suvenira pa je tako u svojoj maloj radionici „ozidao“ neke od najpoznatijih crnogorskih objekata. Mlin za masline, stara crmnička kuća, crkva... Pogledajte:

 

Šetajući sjeverom donijeli smo i prelijepu ljubavnu priču iz Bijelog Polja. Milutin i Gospojinka Bigović su primjer da ljubav ne zna za godine, pa su brak sklopili u bjelopoljskom Domu za stare. Kumovali su im zaposleni, a imali su i ogromnu svadbu. Pogledajte šta su tada kazali za FOS.

 

Sa druge strane, ima i onih koji su decenijama u srećnom braku. Tako smo u centru Podgorice posjetili Radunoviće čiji brak traje već 60 godina. Tajnu dugovječnog braka podijelili su sa nama.

 

Ne smijemo zaboraviti ni one koji osim ljubavi prema ljudima, gaje ogromnu ljubav prema životinjama, pa su zarad njih spremni na sve. U naselju Pričelje u Podgorici, Mirjana ima više od 120 ljubimaca. Kako to izgleda, pogledajte:

 

Sa druge strane, njena sugrađanka, Branka Prakljačić, svoj dom je pretvorila u utočište za ptice. Na posljednjem spratu jedne zgrade u centru grada, ova humana žena već deset godina oporavlja i hrani povrijeđene ptice, a zatim ih vraća u njihovo prirodno stanište. Naša ekipa je posjetila Bjanku. Pogledajte šta smo tamo zabilježili.

 

Možete li da zamislite život na balkonu, i to punih deset godina? Naš sagovornik Štjefen Ivezaj je to i iskusio. Kuću je pretvorio u muzej, a dok je punio eksponatima, spavao je na balkonu. Priču o neobičnom muzeju koji se nalazi u Tuzima, pogledajte ovdje:

 

Šetali smo i primorjem. Tako smo vam prenijeli priču o kolekcionaru Renatu Grgureviću iz Herceg Novog koji u svom domu ima više od 250 zastava, a svaka je stigla direktno iz zemlje porijekla. Osim toga, ovaj moreplovac posjeduje i bogatu kolekciju novčića i euromarkica. Pogledajte!

 

A, šetajući ulcinjskim plažama sreli smo i Stefana Marovića, dečka koji živi na plaži. Tu provodi dane, sluša dobru muziku i uživa u svojoj oazi mira, kako često naziva ovo mjesto, a stalno ga posjećuju radoznali mještani ali i turisti koji ljetuju na Adi Bojani. Pogledajte:

 

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari