1
min read
A- A+
Pročitano

Osobe sa invaliditetom oslobođene plaćanja naknade za studiranje

10/10/2018 - 17:43
Autor:Fos Media
146 pregleda

Osobe sa invaliditetom biće oslobođene plaćanja naknade za studiranje u studijskoj 2018/19. godini, odluka je Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG)

a

Foto: RFE

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica kazao je da je odluka donijeta na osnovu zahtjeva Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore i Udruženja hendikepiranih „Srce Mojkovac“, a na osnovu Zakona o visokom obrazovanju. 

Kako je saopšteno iz UCG, na studijskim programima i nivoima studija Univerziteta 62 studenata imaju status osoba sa invaliditetom, prenosi Mina. 

Bjelica je rekao da je Upravni odbor odobrio zaključenje memoranduma UCG i Ministarstva nauke o saradnji u oblasti jačanja istraživačkih kapaciteta kroz realizaciju stipendija za doktorska istraživanja u Crnoj Gori. 

Kako se navodi, zaključenje tog memoranduma odobreno je na predlog rektora UCG Danila Nikolića.

“Na sjednici je izmijenjen i dopunjen Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na većini organizacionih jedinica UCG, a u skladu sa Odlukom Upravnog odbora o načinu organizovanja bibliotekarske djelatnosti na Univerzitetu”, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari