1
min read
A- A+
Pročitano

Pavićević zbog "Pomaže Bog" ide u zatvor, mitropolit Amfilohije nudio pomoć

16/05/2018 - 9:15
Autor:Fos Media
2086 pregleda

Mileta Pavićević Čiča, predsjednik Ujedinjenog ravnogorskog pokreta Crne Gore, sprema se da pođe u spuški zatvor na izdržavanje kazne od 20 dana, jer ne želi da plati kaznu od 500 eura koju mu je odredila sudija Suzana Mugoša zbog nedoličnog ponašanja prilikom njegovog svjedočenja u Višem sudu u procesu za pokušaj terorizma koji se vodi protiv 14 osoba.

Pavićević u sudnici Višeg suda u Podgorici, foto: Printscreen

Pavićević u sudnici Višeg suda u Podgorici, foto: Printscreen

“Prvi sam u istoriji suda pozdravio sudiju sa ‘Pomaže Bog!’ i eto zaradio po džepu. Nemam namjeru da platim kaznu, već ću je radije odrobijati. I tamo u Spužu ja ću širiti svoju misiju. Prvi koji se javio da mi pomogne sa 500 eura bio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ali sam mu se zahvalio i rekao da ne želim da crkvene pare pune budžet Višeg suda u Podgorici", kazao je Pavićević.

Kako je dodao, mitropolit je blagoslovio njegov odlazak u zatvor i "rekao da s obzirom na to da je cijeli moj život jedna velika robija, ovih dvadesetak dana će mi doći kao odmor".

"Bolestan sam i loše se osjećam. Čekam policajce da mi zakucaju na vrata i odvedu me u Spuž. Davno sam izabrao sam svoj put stradanja i od njega ne odustajem”, dodao je Pavićevićević, pišu Novosti.rs.

Ovih dana Pavićević je napravio neobičan gest kada je, mimo svih protokola, uspio da dođe do Francuza Arna Gujona, osnivača humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” koji je boravio u Podgorici, i pokloni mu staru srpsku vojničku kapu.

“Ovo vam je srpska kapa sa Dražine Ravne gore”, kazao je Pavićević i pozvao Gujona da posjeti njegov muzej koji se nalazi u porodičnoj kući u Podgorici.

 

Pročitajte još:

 

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari