1
min read
A- A+
Pročitano

Pićurić o nezakonitom snimanju profesora: Žalićemo se na presudu

10/01/2019 - 16:45
Autor:Danilo Ajković
2221 pregleda

Direktor podgoričke srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ Veselin Pićurić povodom presude o nezakonitom snimanju profesora u toj ustanovi je kazao da planiraju da se žale.

Veselin Pićurić

Veselin Pićurić

On je za FOS podsjetio da presuda nije pravosnažna i napomenuo da je video nadzor svojevremeno postavljen na inicijativu i uz odobrenje Nastavničkog vijeća, radi zaštite vrijedne opreme koja se nalazi u kabinetima, te da su o istom obaviješteni nadležni organi, na prvom mjestu Agencija za zaštitu ličnih podataka.

„Dakle, ponavljam da presuda nije pravosnažna i da, u skladu sa navedenim, je planirana žalba“, naveo je Pićurić.

Ukoliko ste propustili: FOS otkriva: Direktor Elektrotehničke škole Veselin Pićurić godinama nezakonito snimao profesore, čak i u toaletu

Podsjetimo, FOS je danas ekskluzivno objavio da je podgorički Osnovni sudi donio presudu kojom je usvojena tužba jedanaest bivših i sadašnjih profesora te škole zbog nezakonitog snimanja u učionicama i toaletu.

Sud je naredio da škola profesorima na ime nematerijalne odštete zbog povrede prava na privatnost i prava na duševni integritet plati po hiljadu eura, kao i troškove postupka.

Presudom je utvrđeno da je nezakonito snimanje trajalo sedam godina, a da je video nadzor uklonjen po naredi Agencije za zaštitu ličnih podataka.

Pićurić je na sudu kazao da su kamere bile aktivirane samo tokom izvođenja nastave, a u holovima su radile 24 sata.

Objasnio je da je u toaletu postavljen video nadzor koji je gledao samo na česme, a ne i na kabine, jer su česme bile često uništavane.

Međutim, sud je punu vjeru poklonio iskazima profesora, cijeneći ih istinitim i logičnim, koji su kazali da su opominjani ukoliko bi previše sjedjeli na času, te da su snimci prikazivani na sjednici Nastavničkog vijeća.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari