1
min read
A- A+
Pročitano

Počinje rekonstrukcija plavske škole “Hajro Šahmanović”

09/08/2018 - 16:12
Autor:Fos Media
69 pregleda

Ugovor o izvođenju radova na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu, potpisali su danas ministar prosvjete dr Damir Šehović i predstavnikom Konzorcijuma “Adria International” i “Tehnogradnja” Pljevlja, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

a

Foto: Ministartsvo prosvjete

Realizacijom ovog projekta čija je vrijednost 232 hiljade eura učenici u najvećoj plavskoj osnovnoj školi dobiće dva sportska terena sa savremenim podlogama prilagođenim za razne ekipne sportove, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, igralište, te tribine kapaciteta preko 200 mjesta. 

“Ministarstvo prosvjete je u dijelu jačanja školske infrastrukture poseban akcenat stavilo na poboljšanje uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Stvaranje uslova za razvijanje zdravih navika, sportskog duha i upoznavanje djece sa zdravim stilovima života, jedan su od naših prioriteta. Uređenje školskog dvorišta i adaptacija sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu samo je jedan u nizu ovakvih projekata”, poručio je ministar Šehović.

Prema njegovim riječima, nakon adaptacije, sportski tereni plavske škole postaće centar sportskih zbivanja i okupljanja lokalne zajednice.

On je dodao da je Ministarstvo krajem jula raspisalo tender za izgradnju sportskih terena JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, a očekuje se i raspisivanje tendera za izvođenje radova na adaptaciji školske sportske sale JU OŠ „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju, koja će biti rezultat saradnje Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i Opštine Bijelo Polje. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari