1
min read
A- A+
Pročitano

Prekršajne prijave protiv Perovića i još deset osoba

15/04/2019 - 15:47
Autor:Fos Media
474 pregleda

Službenici Uprave policije podnijeli su zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog od organizatora protesta Odupri se - 97 000, Džemala Perovića i još deset osoba, zbog neprijavljenog javnog okupljanja ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

Arhiva, foto: FOS Media

Arhiva, foto: FOS Media

Okupljenje je održano u četvrtak.

Kako se navodi, protiv D.H. (32) je podnijet zahjtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, neprijavljivanje javnog okupljanja.

Dodaje se da je protiv još deset osoba S.R. (55), V.D. (27), D.S (41), M.K. (58), V.M. (66), N.Č. (53), Dž.P. (62), N.G. (30), D.Đ. (51) i V.Đ. (53) podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja.

„Ispred objekta VDT u Ulici Slobode Podgorici se 11. aprila oko 13 sati i 30 minuta okupila grupa od oko 40 građana, koju je organizovao D.H. Centru bezbjednosti Podgorica navedeno okupljanje nije bilo prijavljeno iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama“, kaže se u saopštenju. 

Oni su naveli da, s obzirom da javno okupljanje nije bilo prijavljeno, policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su prisutnim građanima u više navrata izdali upozorenje da prekinu javno okupljanje, da se mirno raziđu i da svoje javno okupljanje prijave u skladu sa zakonom za naredni period.

Uprkos izdatim upozorenjima policijskih službenika, okupljeni građani se nisu razišli, nakon čega im je shodno zakonu u više navrata izdato naređenje da se raziđu, kojom prilikom su upozoreni na zakonske posljedice. 

Okupljeni građani su se, dodaje se, oglušili i o izdato naređenje, čime su ometali službena lica u vršenju svojih ovlašćenja, nastavljajući okupljanje, da bi oko 15 sati sati počeli da se razilaze.

„O ovom događaju obaviješten je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata bića krivičnog djela, te su službenici CB Podgorica shodno tome protiv navedenih lica podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka“, navodi se u saopštenju. 

Službenici Podgorica preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih učesnika ovog javnog okupljanja, radi izjašnjenja nadležnog tužioca o njihovoj krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari