1
min read
A- A+
Pročitano

Prema radu službenika policije odnositi se u skladu sa etičkim standardima

13/01/2020 - 19:58
Autor:Fos Media
180 pregleda

Sindikat Uprave policije pozvao je sve medijske kuće u Crnoj Gori da se prema policijskim službenicima i njihovom radu odnose u skladu sa najvišim etičkim standardima i Kodeksom novinara.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

Iz Sindikata Uprave policije reagovali su povodom vrijeđanja policijskog službenika Centra bezbjednosti (CB) Nikšić, Dragoslava Čurovića.

Službenici nikšićkog CB uhapsili su advokata Srđana Lješkovića i priveli ga nadležnom Sudu u Nikšiću zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, odnosno drskog ponašanja.

Iz Sindikata Uprave policije rekli su da je Lješković u prostorijama Osnovnog Suda u Nikšiću, nakon završenog ročišta, u prisustvu više svjedoka, vrijeđao Čurovića.

“U više navrata pojedini mediji su izvještavali u vezi sa tim postupkom navodeći određene okolnosti protiv Čurovića, čak i prije nego što su pravosudni organi utvrdili činjenično stanje, kako bi prije vremena optužili našeg kolegu, ne želeći da sačekaju konačnost postupka”, navodi se u reagovanju.

Iz Sindikata Uprave policije pozvali su sve medijske kuće u Crnoj Gori da se prema policijskim službenicima i njihovom radu odnose u skladu sa najvišim etičkim standardima i Kodeksom novinara Crne Gore.

Kako su naveli, niko nema pravo da nekontrolisane i negativne namjere ispoljava na način da stvara osjećaj nadmoći nad čuvarima društva sa koje god adrese ili profesije oni dolazili.

“Zbog toga se nadamo da će odgovor društva biti adekvatan opasnosti koju izazivaju pojedinci, vinovnici takvih i sličnih pojava”, rekli su iz Sindikata uprave policije.

Novinarska profesija, kako su kazali, ni malo nije laka, ali to ne daje za pravo da se pretpostavkama ili lošim informacijama ugrožava stabilnost bezbjednosnog sistema u državi.

“Svjedoci smo da se neke njihove objave loše manifestuju u društvu i stvaraju mogućnosti za manipulaciju”, rekli su iz Sindikata uprave policije.

Iz Sindikata su naveli da su zabrinuti zbog činjenice da napadi na policijske službenike postaju sve češći.

“Nećemo dozvoliti da oni postanu svakodnevica, već ćemo svim sredstvima štititi život i integritet svakog policijskog službenika i nećemo dozvoliti da napadi na policiju budu predmet svakodnevice”, poručili su iz te sindikalne organizacije.

Policijski službenici, kako su naveli, i dalje će obaveze vršiti u skladu sa nadležnostima propisanih Ustavom i Zakonom, zbog obezbjeđenja stabilnosti i mira u državi.

Izvor: Mina

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari