1
min read
A- A+
Pročitano

Produženi rokovi važenja dozvola za pilote i kabinsko osoblje

25/03/2020 - 12:57
Autor:Fos Media
39 pregleda

Imajući u vidu ove, vanredne okolnosti, Agencija za civilno vazduhoplovstvo donijela je odluku kojom se rokovi važenja pojedinih dokumenata, koje izdaje ova institucija, produžavaju do 31. maja 2020. godine, saopšteno je iz Agencije.

aa

"Pandemija virusa COVID-19 rezultirala je drastičnim restrikcijama putovanja i zatvaranjem granica između većine država. Određeni broj nosilaca dozvola, ovlašćenja, sertifikata, uvjerenja i potvrda, koje je izdala Agencija za civilno vazduhoplovstvo, usljed ovih oklonosti nijesu u mogućnosti da izvrše neophodne aktivnosti u cilju produženja rokova ovih dokumenata. 

Odluka je kratkoročna i ima za cilj obezbjeđenje kontinuiteta obavljanja vazdušnog saobraćaja i naročito krucijalnih operacija vazduhoplova u sklopu aktivnosti prevoza lica, opreme, sredstava i drugog, u cilju aktivnosti na suzbijanju širenja i saniranju posljedica pandemije virusa COVID-19", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, ovom Odlukom je obuhvaćeno vazduhoplovno i kabinsko osoblje, ovlašćeni instruktori i ispitivači, ovlašćeni ljekari za vazduhoplovno-medicinske preglede i osoblje iz oblasti bezbjednosti vazdušnog saobraćaja.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari