1
min read
A- A+
Pročitano

Projekat KnowHub još jedna podrška preduzetničkim idejama studenata UCG

07/03/2020 - 7:57
Autor:Fos Media
157 pregleda

Međunarodni projekat KnowHub koji će se realizovati u naredne tri godine biće još jedno čvorište preduzetničkih ideja studenata na Univerzitetu Crne Gore.

Foto

Foto: Ucg.ac.me

Rukovodilac projekta prof. dr Janko Jovanović navodi da su jedna od ciljnih grupa ovog projekta studenti kojima nedostaje podrška i infrastruktura za komercijalizaciju inovativnih ideja i pokretanje sopstvenog biznisa.

“Pored studenata, ciljna grupa je i akademsko osoblje kojem nedostaje podrška i infrastruktura za komercijalizaciju rezultata primjenjenih istraživanja i proizvodna preduzeća kojima nedostaje znanje i infrastruktura za inovativni razvoj proizvoda koji bi omogućio održivost i unapređenje njihovog poslovanja.

Univerzitet Crne Gore realizuje ovaj projekat sa univerzitetima iz Austrije, Španije, Finske, Tirane, Sarajeva, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

U realizaciju projekta su uključeni predstavnici Mašinskog fakulteta i predstavnici Rektorata Univerziteta Crne Gore.

“Cilj projekta je unapređenje inovativne i preduzetničke orijentacije univerziteta kroz obnavljanje veza univerziteta i proizvodnih preduzeća, promociju saradnje univerziteta i proizvodnih preduzeća u inovativnom razvoju proizvoda i transfer tehnologija”, objašnjava Jovanović.

Realizacija projekta je počela sredinom novembra 2019. godine, a već u prvom tromjesječju je sprovedena anketa o inovativnoj i preduzetničkoj orijentaciji Univerziteta Crne Gore prema metodologiji HEInnovative koju je razvila Evropska komisija.

“U predstojećem periodu, u Podgorici će biti organizovana radionica za analizu i verifikaciju rezultata ove ankete. Pored članova radnog tima projekta, u aktivnostima koje će se realizovati tokom radionice učestvovaće predstavnik NCDIEL-a iz Skoplja koji rukovodi prvim radnim paketom, kao i predstavnik finskog Univerziteta iz Vasa", kazao je Jovanović.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari