1
min read
A- A+
Pročitano

Prvi brk Crne Gore za FOS: Obrijao se jednom u životu – brkovi odraz muškosti! (FOTO)

11/02/2018 - 19:41
Autor:Violeta Rovčanin
1164 pregleda

Nekada su brkovi bili simbol čojstva i junaštva. Danas, uglavnom, samo modni detalj. No, ima onih koji brkove njeguju decenijama i svaka pomisao da ih obriju im je neprihvatljiva. Posvećuju im pažnju, održavaju ih i diče se njima. Tu počinje priča o Baraninu Vladimiru Vladu Iličkoviću koji nosi titulu čovjeka sa najdužim brkovima u Crnoj Gori.

Foto: Prvi brk

Foto: Facebook

 

„Nekada su moji brkovi bili mnogo duži. Prvi put sam ih izmjerio 1984. godine i tada su bili dugački 45 centimetara. Godinama su naravno bili i duži“, priča Vladimir za FOS.

Prema posljednjem mjerenju brkovi ovog slikara iz Bara su dugački 40 centimetara, pa sada ponosno stoji na tronu i čuva titulu prvog crnogorskog brka.

Foto prvi brk
oto: Privatna arhiva

„Učestvovao sam na takmičenju u januaru ove godine pod nazivom ’Prva brada Podgorice grada’ u Podgorici i osvojio sam dvije nagrade, nagradu za najduže brkove i nagradu za najneobičniju bradu. Na tom takmičenju su mi mjerili brkove a članovi žirija su ih proglasili najdužim“, kaže za FOS Vladimir.

Od rane mladosti njeguje brkove i bradu. Samo jednom se obrijao i to 2001. godine. Od tada nije ni pomislio da se odrekne svog prepoznatljivog brka.

Foto
Foto: Privatna arhiva

„Do sada nikad nisam osjetio potrebu da obrijem brkove i bradu. Svih ovih godina mnogi su me nagovarali da to učinim, ali nije im uspijevalo. Vrlo su mi bitni. To je moj imidž, i na to su uticale i fotografije predaka koji su nosili brkove. To je odraz muškosti, a ujedno i moje ispoljavanje slobode u stilu slikara, po kojem sam i prepoznatljiv u svom gradu“, priča naš sagovornik.

Gdje god da pođe, mami znatiželjne poglede.

„Ljudima koji me vide obično budu neobični moji brkovi i brada. Najčešće me pitaju da li ih je teško održavati i kako uspijevam u tome.“

Foto
Foto: FOS Media

I zaista, koliko je teško održavati prvi brk Crne Gore?

„Kada gajite veliku ljubav prema brkovima lako ih je održavati. Koristim osnovne kozmetičke preparate za njegu. Nikada nisam koristio ništa za rast brkova već sam ih samo strpljivo puštao. Takođe, ne provodim previše vremena vodeći računa o njima. Prirodno su gusti, zdravi i otporni. Jednostavno, kvalitetni su“, kaže Vladimir za FOS.

Osim toga, ni njegova brada nije zanemarena. Proglašena je za najneobičniju u Crnoj Gori.

Foto
Foto: Privatna arhiva

„Pa po mom mišljenju, brada mi je neobična upravo zbog svoje gustine i oblika, a možda najviše zbog kombinacije kontrastnog crnog i bijelog dijela vlasi.“

Januarsko takmičenje je bilo prvo na kojem je učestvovao ovaj Baranin. Nada se da će ih ubuduće biti više u Crnoj Gori i da će konkurencija biti mnogo veća. Takođe, nastojaće da održi rekord i da popravi trenutni rezultat.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0

Komentari