1
min read
A- A+
Pročitano

Rekonstruisana sala podgoričke gimnazije

11/02/2019 - 12:06
Autor:Fos Media
302 pregleda

30 hiljada eura uloženo je u rekonstrukciju sale gimnazije "Slobodan Škerović" i to u saradnji Ministarstva prosvjete, Gimnazije i donatora, saopšteno je iz Ministarstva.

Foto: Gov.me

Foto: Gov.me

"Radovi u sali podgoričke gimnazije su bili takvi da su podrazumijevali prije svega rekonstrukciju parketa na način predviđen za najozbiljnija evropska takmičenja. U tom dijelu upravo je ova sala, uz salu SC "Morača“, urađena po najvišim standardima“, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović tokom obilaska.

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović govorila je o značaju podsticanja mladih na bavljenje sportskim aktivnostima.

"Ovom rekonstrukcijom skrećemo pažnju na važnost fizičkog razvoja mladih ljudi. Rekosntrukcija je još značajnija kada se ima u vidu da smo mi upisali treću generaciju sportskog odjeljenja, u kome uče perspektivni mladi sportisti. No, ova rekonstrukcija je podjednako važna i za grad, jer se ovdje mogu obavljati različite aktivnosti“, poručila je Bojanić-Lalović.

Šehović je podsjetio na projekte koji su završeni ili su u toku.

"Nedavno su završene ili su započete investicije samo u sportsku školsku infrastrukturu od oko 1,5 miliona eura. Dovoljno je pomenuti izgradnje školskih sportskih terena u Gusinju i Plavu koje su u toku i koje zajedno vrijede oko 550 000 eura. Dodatno, u toku su radovi na rekonstrukciji školske sale školi „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju 170 000 eura, i taj projekat realizujemo sa Ministarstvom sporta i opštinom Bijelo Polje. U toku je i rekonstrukcija sale u školi „Orjenski bataljon“ u Bijeloj od oko 60 000 eura", poručio je Šehović.

Tema koja je bila u posebnom fokusu javnosti jeste i izgradnja sportske sale u školi "Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju, pa je ministar najavio da je ona ove godine uvrštena u kapitalni budžet i da su započete aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije, a vrijednost tog projekta se procjenjuje na oko milion eura.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari