1
min read
A- A+
Pročitano

Sa granice vraćena 21,5 tona nebezbjednog mesa

27/03/2019 - 8:29
Autor:Fos Media
269 pregleda

Inspektori Uprave za bezbjednost hrane sa granice su prošlog mjeseca vratili 21,5 tona nebezbjednog mesa, prenose Dnevne novine.

foto

Ilustracija

U februaru je vraćeno i 278 kilograma mladog luka zbog utvrđenog prisustva pesticida, uništeno oko 20 tona banana, 11,7 tona bijelog luka.

Takođe, inspektori su zabranili i uvoz i stavljanje u slobodan promet šest pošiljki hrane u ukupnoj količini od oko 11 tona zbog utvrđivanja neusaglašenosti sa propisanim zahtjevima u odnosu na sadržaj aditiva.

Na zahtjev uvoznika pošiljke su zbog prisustva konzervansa vraćene inoisporučiocima. Riječ je o feferonima, miješanoj salati, šampinjonima i crvenim paprikama.

Veterinarski inspektori su prošlog mjeseca izvršili 1.131 pregled, nakon čega su inspektori izdali dva ukaza o otklanjanju nepravilnosti, tri rješenja sa mjerama za suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja, a izdato je i pet rješenja o opservaciji pasa i mačaka radi isključivanja sumnje na bjesnilo.

Fitosanitarna inspekcija je u februaru pregledala ukupno 1,43 hiljade pošiljki i izdala jedno rješenje o zabrani uvoza pošiljki i tri o uništenju. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari