1
min read
A- A+
Pročitano

Sastanak sa komandirima službi zaštite: Preventiva dala rezultate

06/12/2018 - 14:58
Autor:Fos Media
65 pregleda

U prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održan je sastanak rukovodstva Direktorata sa komandirima službi zaštite i spašavanja na kojem je analiziran odgovor sistema zaštite i spašavanja tokom požarne sezone, kao i spremnost službi za predstojeću zimsku sezonu.

Foto

Kako je navedeno u saopštenju, ocijenjeno je da je sistem reagovao profesionalno i odgovorno, te da su posebne rezultate dale preventivne aktivnosti koje su sprovedene kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Posebno je istaknuta činjenica da se građani partnerski i odgovorno odnose prema uputstvima nadležnih službi i organa, dajući na taj način doprinos smanjenju rizika od požara.

''Na sastanku je apostrofirano da su sve službe zaštite i spašavanja u pogledu kadrovskih i materijalno - tehničkih resursa značajno spremnije dočekale ovu sezonu i pozdravljeno je osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava. Konstatovano je da je ostvaren značajan napredak, te da postoji prostor za dalje unapređenje''-navedeno je u saopštenju.

Predstavnici svih službi zaštite i spašavanja su saopštili da je saradnja sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a kvalitetna, te da spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i da su u tom pogledu preduzeli neophodne mjere i radnje kako bi adekvatno odgovorili na potencijalne poplave, požare, ekstremne vremenske neprilike i druge nepogode.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari