1
min read
A- A+
Pročitano

Savremena LED rasvjeta u Ulici V proleterske brigade

29/06/2020 - 13:09
Autor:Fos Media
53 pregleda

Ekipe Komunalnih usluga završile su radove na rekonstrukciji javne rasvjete u Ulici V proleterske brigade, saopšteno je iz PG Biroa.

Foto

Foto: PG Biro

"Radovi su obuhvatali zamjenu starih energetski neefikasnih svjetiljki savremenim LED svjetiljkama. Ukupno je ugrađeno 67 LED svjetiljki, zamijenjeno 11 stubova, a svi ostali stubovi javne rasvjete na ovj saobra’ajnici su očišćeni i ofarbani. Ukupna vrijednost radova je oko 41.000 eura", saopštili su iz Glavnog grada i dodali:

"Rekonstrukcijom  javne rasvjete u Ulici V proleterske brigade značajno je smanjena instalisana snaga rasvjete na ovoj saobraćajnici, zbog primjene savremenih LED svjetiljki koje smanjuju intezitet svjetlosti u periodima sa najmanjom frekvencijom saobraćaja, odnosno u kasnim večernjim časovima. Shodno tome, potrošnja električne energije na ovoj saobraćajnici će se smanjiti sa oko 5.500 eura, na oko 1.000 eura na godišnjem nivou po sadašnjim cijenama električne energije, što će se pozitivno odraziti na Budžet Glavnog grada."

Kako navode u saopštenju, komunalne usluge će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim projektima koji će doprinijeti kvalitetnijem osvijetljenju i ljepšem izgledu našeg grada, smanjenju emisije štetnih izduvnih gasova, kao i smanjenju potrošnje električne energije, a sve u skladu sa savremenim dostignućima iz oblasti javne rasvjete.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari