1
min read
A- A+
Pročitano

Sedam godina ga teretili za nepostojeći kredit

21/11/2020 - 8:30
Autor:Fos Media
5247 pregleda

Crnogorska komercijalna banka je deblokirala bankovne račune Nikšićanina Davora Bajovića po nalogu Osnovnog suda u Podgorici, koji je poslije sedam godina ukinuo rješenja o izvršenju prinudne naplate tri nepostojeća kredita u ukupnom iznosu od 4.665 eura.

Foto

Foto: Pixabay

To je za Pobjedu kazao Davor Bajović, pojašnjavajući da mu je iz CKB-a usmenim putem saopšteno da su mu računi odblokirani kada je za potrebe vođenja parničnog postupka zatražio potvrdu o blokadi računa koja je trajala pet godina.

Osnovni sud je 6. marta ove godine nakon sedam godina ukinuo rješenja o izvršenju i naložio deblokadu svih računa Bajovića.

CKB, sve do pisanja Pobjede o slučaju porodice Bajović, koja je zbog lažnih kreditnih zaduženja izgubila pravo rješenja stambenog pitanja kupovinom stana iz projekta Hiljadu plus nije postupila po rješenju Osnovnog suda.

Prema tužbenom zahtjevu porodice Bajović, u koji je Pobjeda imala uvid, Davor Bajović punih pet godina nije znao da se u evidencijama nikšićke filijale CKB-a vodi kao dužnik po osnovu tri kredita iz 2013. godine u ukupnom iznosu od 4.665,83 eura.

Da je dužnik, saznao je tek 2018. godine kada je njegova supruga otišla u Podgoričku banku da traži odobrenje za kupovinu stana iz projekta Hiljadu plus uz vaučer koji su dobili od izvođača radova „Zetagradnja“ kome je prethodno uplaćen predujam od 2.537,37 eura.

Supruga je od bankarske službenice doznala da je neizvodljivo da dobije kredit s obzirom na to da je račun njenog muža blokiran zbog neizmirenih dugovanja prema CKB-u.

Samo na korak do ispunjenja sna, zbog navodnog duga o kome nikada nijesu ni obaviješteni, porodica Bajović je izgubila pravo da riješi pitanje krova nad glavom, a Davor je bio prinuđen da se povuče sa pozicije suosnivača porodične firme koja je zbog blokade njegovih računa mogla da upadne u probleme.

U tužbi za naknadu štete navodi se da je CKB na osnovu lažnih dokumenata i zloupotrebama u dostavljanju izdejstvovala preko Osnovnog suda u Podgorici izvršenje rješenja o blokadama računa Bajovića.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari