1
min read
A- A+
Pročitano

Šest javnih funkcionera sankcionisano zbog kršenja ZSK, Kalač čeka izricanje mjere

01/08/2020 - 11:55
Autor:Bogdan Varagić
364 pregleda

Agencija za sprečavanje korupcije objavila je spisak razrješenja, suspenzija i izrečenih disciplinskih mjera od strane organa vlasti na osnovu njenih odluka u oblasti provjere izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera za period od januara do marta 2020. godine.

foto

Arhiva, foto: FOS Media

Predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture i funkcioner Bošnjačke stranke Safet Kalač prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije dostavljajući Agenciji izvještaj o prihodima i imovini sa nepotpunim i netačnim podacima, utvrđeno je u decembru 2019. On nije prijavio prihod iz Ski centra Hajla od 1.611 eura u periodu od januara do juna 2018. godine, kao ni upravljačka prava u tom centru. Dodatno, prihodovao je oko 309 eura od strane NLB banke u Podgorici. Izostavio je da prijavi 5.448 akcija u Trgovini CG i još 470 akcija u istom preduzeću koje se vode na njegovu ženu.

Vlada Crne Gore proslijedila je odluku ASK Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na dalje odlučivanje.

Opština Pljevlja kao nadležni organ sačekaće ishod upravnog spora prije izricanja disciplinske mjere direktoru Direkcije za izgradnju i investicije u toj opštini Nenadu Rubežiću. Izricanje mjere od strane Vlade čeka i član Odbora direktora Pošte Crne Gore Branko Femić zbog nenadležnosti Agencije.

Odbitkom 20% od plate sankcionisan je Borislav Kašćelan, predsjednik Odbora direktora Crnogorske plovidbe. Mjeru je donijelo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na čijem čelu je Osman Nurković.

ASK izrekla je ovom povodom opomene odborniku Demokratskog fronta u Golubovcima Miroslavu Brajoviću i članici Savjeta JU Gradski muzej i galerija u Herceg Novom Sanji Crnić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari