1
min read
A- A+
Pročitano

Sjutra peti protest pokreta "Odupri se - 97.000"

15/03/2019 - 16:58
Autor:Fos Media
352 pregleda

Peti protest građanskog pokreta  "Odupri se - 97.000" biće održan sjutra od 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, saopštili su organizatori.

Foto

Foto: FOS Media

Oni pozivaju sve slobodne ljude da im se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način, kako navode, da budu ispunjeni zahtjevi građana za oslobađanje zarobljenih institucija i korjenite promjene sistema koji već decenijama ne služi njima, nego opstanku hobotnice na vlasti.

''Ovaj protest, kao i svi do sada, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica.

Otpor se širi i sve više slobodnih građana uviđa da je ovo posljednji čas za istorijske promjene u cijelom društvu. Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom'', navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će protestna šetnja nakon govora krenuti Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti. Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana.

foto: Odupri se
Foto: Odupri se

''Sa Trga nezavisnih građana poručimo im: Otpor neće stati'', zaključuju organizatori.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari