1
min read
A- A+
Pročitano

Škola "Sergije Stanić": Nesmetano realizujemo onlajn nastavu (FOTO)

25/03/2020 - 13:59
Autor:Fos Media
108 pregleda

U školi za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić",  od trenutka kako je na nivou države obustavljena nastava, nesmetano se realizuje ista, saopšteno je iz ove škole.

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

"Na nivou škole je formiran Tim za organizaciju online nastave, koji čine: direktor škole, pomoćnici direktora, pedagog, psiholog, ICT koordinator i predsjednici aktiva. Svjesni ozbiljnosti situacije koja je zadesila i našu zemlju, a u želji da naši učenici ne zaostaju sa gradivom, napravili smo Akcioni plan za realizaciju nastave i sva moguća uputstva i procedure, kako bi nastava mogla da se realizuje", navode u saopštenju škole.

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

Uz pomoć nastavnog osoblja formirane su Viber grupe (grupa svh nastavnika gdje se razmjenjuju informacije i uputstva, grupe Odjeljenskih vijeća, kao i viber grupe odjeljenskog starješine sa ucenicima).

"Sa nastavom smo odmah krenuli 17.03.2020. Nastavnici su uredno slali materijale učenicima, koji su mogli nesmetano da nastave sa učenjem. U međuvremenu veliki dio našeg nastavnog osoblja je formirao digitalne učionice, kako bi lakse komunicirali sa učenicima, a učenici mogli postavljati pitanja za gradivo koje im nije jasno. U sladu sa planom i procedurom koju smo napravili na nivou škole, nastavnici su slali materijale za učenje pedagogu koji ih pregledao i dalje prosljeđivao ICT koordinatoru koji ih je uredno ažurirao na sajtu škole, za svako odjeljenje posebno, kojih u školi ima 42", saopštili su iz škole.

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

 Da bi učenici mogli da prate i praktični dio nastave, nastavnici su snimili video emisije u svojim kabinetima u školi  iz oblasti: kuvarstava, restoraterstva, turizma, a u pripremi su i video materijali iz poslastičarstva i prodaje, koji se redovno objavljuju na školskom jutjub kanalu, gdje učenici mogu nesmetano da prate tok rada kada je praktična nastava u pitanju.

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

Foto: Srednja škola "Sergije Stanić"

"U skladu sa kalendarskom nastavnom godinom, naša skole će po planu i programu ocijeniti svoje đake, naši nastavnici uredno šalju domaće i radne zadatke, provjeravaju znanja i putem skajpa i svih mogućih elektronskih platformi, samo u cilju da naši učenici u ovo doba staraha od pandemije ne gube znanje i vjeru u isto. Uprava škole zajedno sa svojim službama, svakodnevno radi na informisanju svojih nastavnika i pomaganju da zejdno i timski u ovim okolnstima realizujemo nastavu", zaključenoo je u saopštenju škole.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari