1
min read
A- A+
Pročitano

Sošić: U CNP-u nije bilo otkaza posljednje dvije godine

15/09/2020 - 20:41
Autor:Fos Media
182 pregleda

Bura u crnogorskom narodnom pozorištu. Umjetnički ansambl uputio je javni apel za razrješenje umjetničkog direktora Željka Sošića i poslovne direktorice Milice Tomović. Optužuju ih za lošu komunikaciju i nerješavanje nagomilanih problema. S druge strane, Sošić za Dnevnik RTCG kaže da je riječ o nesporazumu ili o pogrešnom tumačenju zakona i zakonskih odredbi.

foto

Foto: FOS Media

“Pokušaj otkaza nije otkaz, naprotiv, nijedan otkaz se nije desio u CNP u protekle dvije godine. Ne samo da se nije desio, ne samo da je svakom produžen ugovor, već smo, uz pomoć vlade, uspjeli da zaposlimo dva glumca”, kaže Sošić.

“Radi se o tome da je organizacija, vođenje, biranje, pa i davanje optkaza i novo zapošljavanje u svakom pozorištu od kad postoje i svuda u svijetu isključivo posao umjetničkog direktora”, dodaje on.

Sošić problem vidi u organizaciji glumačkog posla koji je, kako kaže, često bio raspodijeljen nejednako.

“Da su određeni glumci imali previše posla i igrali u svakoj predstavi, a da se jedan broj nije imao nijednu ulogu u šest ili sedam godina. Za sve to vrijeme svi su primali pune i jednake plate.”

Zbog pandemije koronavirusa CNP nije radio pola godine, što je dovelo u pitanje održivost i smisao njegovog postojanja, smatra Sošić. Zato su, poručuje, morali da pronađu način da opravdaju sopstveno djelovanje i redovne plate.

“I da u trenucima u kojima je teška situacija u kojoj se gube radna mjesta, kada se radi rebalans budžeta, kada je finansijska kriza nikada gora u cijelom svijetu, pronađeno način da svojoj publici, državi pokažemo da smo i u ovim treucima sposobni da proizvedemo neki pozorišni projekat”, navodi Sošić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari