1
min read
A- A+
Pročitano

Spasojević apelovao na Vladu: Stanje u ZIKS-u je alarmantno

07/11/2018 - 19:44
Autor:Fos Media
1319 pregleda

Predsjednik sindikalne organizacije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Predrag Spasojević upozorio je nadležne da bi propusti koji se dešavaju u toj ustanovi, ako se ne reaguje na vrijeme, uskoro mogli imati fatalne posledice.

a

Foto:sindupcg.me

"Naime, prije dva dana našem kolegi je bačena jaka eksplozivna naprava na automobil, kojom prilikom je uništen u potpunosti, a od siline eksplozije popucala su stakla na dva obližnja atomobila i na 10 stanova na zgradi u kojoj živi. Sreća je poslužila njegovu majku, koja spavala ispod prozora, što je zavjesa bila jaka i navučena. Oštro osuđujemo ovakve napade na bilo koga, ali ovo prevazilazi okvire normalnog", naveo je Spasojević u saopštenju. 

On je podsjetio da je ovo bila treća bomba koja je bačena na službenike ZIKS-a.

"Nedavno je jedan službenik izbjegao smrt od čelične palice, zato što je uspio da pobjegne nakon prvog udarca, kolega kojeg su prilikom dolaska na posao ranili vatrenim oružijem, bio je u službenom automobilu i u uniformi, jednog kolegu su pretukli koji je kasnije podlegao (zvanično taj slučaj nije razjašnjen), čitava smjena je pretučena krvnički, od posljedica toga jedan službenik je u invalidskoj penziji, da ne pričamo o brojnim napadima sa lakšim i težim povredama, prijetnjama, psovanju i drugim vidovima pritiska, od dolazaka plaćenika na kućni prag kada službenik nije kod kuće", navodi Spasojević.

On poziva Upravu policije i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i Bijelom Polju da reaguju, ali i predstavnike pravosudnih organa da primijene oštriju kaznenu politiku kada odlučuju o visini kazne.

"Molimo, preklinjemo Vladu Crne Gore (u pitanju je život ili smrt) da što prije obezbijedi nedostajući broj zaposlenih u ZIKS-u, jer sa trenutnim brojem zaposlenih i načinom rada postaje neizvodljivo držati red ( nedavne dvije pobune), stanje je sve gore. Nažalost stradaju službenici koji sprovode slovo zakona, a oni koji krše zakon se izvlače, molimo vas dok ste na vrijeme gradimo red umjesto nadgrobnih spomenika", kaže Spasojević.

Pročitajte još:

 

 
is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari