2
min read
A- A+
Pročitano

Stanje na Luštici pod kontrolom: Vatrogasci u pripravnosti (FOTO+VIDEO)

17/07/2017 - 11:23
Autor:Fos Media
3437 pregleda

Vatrogasne ekipe djeluju na više požarišta u Primorskom i Centralnom regionu.

Foto: Radio Jadran

Foto: Radio Jadran

Situacija je pod kontrolom, vjetar se smirio, a struja došla. Neki evakuisani stanovnici vratili su se kućama. Prohodno je i preko Solila do Radovića.

Komandiri vatrogasnih jedinica bokeljskih opština i dva dobrovoljna vatrogasna društva iz Krtola i Perasta, napravili su raspored dežurstava za noćas. Na više lokacija biće preko 170 vatrogasaca, saznaje Radio Jadran.

Nakon povratka sa Luštice, čelnici lokalne uprave u Hreceg Novom saopštili su da su sada požari na novskom dijelu poluostrva lokalizovani. Ali i dalje prijeti opasnost.

"Duga je noć, sve ekipe su na terenu i u pripravnosti na moguće nove požare. Veliku zahvalnost Opština Herceg Novi duguje gradovima, našim komšijama koji su pomogli, zatim privrednicima koji su izdvojili sopstvena sredstva i mehanizaciju kako bi pomogli u ovoj situaciji. Takođe, vatrogasci iz Službi zaštite i DVD Krtoli su uradili herojski posao. Posebno smo zadovoljni odzivom dobrovoljaca, kojih je danas bilo preko 30" kazao je potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.

 

MUP Crne Gore je preko Mehanizma civilne zaštite Evropske unije uputio zahtjev za međunarodnu pomoć, objavila je Vlada CG na Tviteru.

Vlada dodaje da je situacija na Luštici i dalje kritična, te da požar gase vatrogasci iz Tivta, Herceg Novog, Plava i Rožaja.

Požar velikih razmjera zahvatio je danas i brdo Ljubović u Podgorici. Gore borovi, čempresi, trava i sitno rastinje, a stanovnici su strahovali da požar može ugroziti i kuće.

Kako javlja reporter FOS-a ovaj požar je lokalizovan.

Primorski region

Opština BAR: Lokalizovan požar Golom brdu u Sutomoru. Dvije vatrogasne ekipe djeluju. Požar je lokalzovan. Nijesu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo.

Prijavljen je požar na lokaciji ka Paštrovićima. Ekipa je krenula na lice mjesta. Po dolasku ekipe biće poznata detaljna informacija o obimu požara.

Opština ULCINJ: trenutno nema aktivnih požara.

Opština BUDVA: nema aktivnih požara. Dva vozila su upućena na Lušticu kao ispomoć.

xc

Luštica, foto: Pg Vremeplov

Pročitajte još: Požar u Tivtu: Evakuacija na Rtu Veslo!

Snimak napravljen jutros u četiri sata:

Opština KOTOR: Aktivan je požar u Bigovi. Vatra je blizu kuća. Vatrogasci trenutno pokušavaju da sačuvaju kuće. Jak vjetar otežava gašenje.

Opština TIVAT: Gori na lokacijama: Begovići i Ponta Veslo. Sa Ponte Veslo su evakuisani svi kamperi / kupači asistencijom Vojske Crne Gore odnosno Mornarice, Plovne jedinice iz Budve i Uprave pomorske sigurnosti. Ukupno je evakuisano oko 100 osoba.

Opština HERCEG NOVI: Nema aktivnih požara. Sve raspoložive ekipe su na Luštici.

v c

Sa mjesta događaja, Tivat,  foto: Radio Tivat

Centralni region

Glavni grad PODGORICA: Aktivan požar u Omerbožovićima. Tokom dana bila aktivna dva veća požara: u Ponarima (Vukovci) i u Kućama Rakića, gdje je izgorio jedan magacin i pričinjena je velika materijalna šteta,a li su lokalizovani.

Prijestonica CETINJE: Aktivani požari na Trešnjevu, Velestovu i Lastvi. Na Trešnjevu je izgorela jedna kuća. Trenutno duva jak vjetar i ubrzava širenje vatre ka kućama.

Opština DANILOVGRAD: Aktivan požar kod Slapa do Kupinova, uz prugu, nema ugroženih

Opština NIKŠIĆ: Gorjelo u Bogetićima uz magistralu, ali je i on lokalizovan. Požar je lokalizovan trenutno Aktivna dva požara na Glavi Zete i jedan u Broćancu Viluškom. Vatrogasci drže liniju vatre dalje od kuća.

Sjeverni region

Nema aktivnih požara.

Požari, osim u slučajevima u kojima je to eksplicitno navedeno, ne ugrožavaju ljude i imovinu.

Direktorat za vanredne situacije poziva građane da prijave svaki požar na br. tel 112.

U posljednjih 24 sata u Podgorici je ugašeno 66 požara, a samo od jutros je bilo preko 30 intervencija na različitim lokacijama.

Iz Službe zaštite Glavnog grada ulažu nadljudske napore da se svi požari lokalizuju i apeluju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.

Pročitajte još: 

 

Komentari