1
min read
A- A+
Pročitano

Stanković kriminalcima: Stići će vas ruka pravde, gdje god pokušali da se sakrijete

08/10/2019 - 14:59
Autor:Danilo Ajković
2922 pregleda

Svim učiniocima krivičnih djela, ko god oni bili i gdje god pokušali da se sakriju, poručujem da će ih stići ruka pravde, prije ili kasnije, kazao je v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, nakon što je određen da i dalje vrši funkciju po isteku petogodišnjeg mandata.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

"Zahvaljujem se članovima Tužilačkog savjeta na ukazanom povjerenju i prilici da i u narednom periodu rukovodim državnotužilačkom organizacijom, odlučnom da se izbori sa svim izazovima pred kojima se nalazimo", kazao je Stanković.

On je naveo da to što su izazovi brojni potvrđuju i pokušaji diskreditacije koji su kontinuirano i učestalo dolazili od bjegunca od pravde i ciljano su intenzivirani pred donošenje današnje odluke Tužilačkog savjeta.

"Tužilački savjet pokazao je da ne dozvoljava i da neće dozvoliti da odluke o Državnom tužilaštvu donose lica sa potjernice. Pokušaji diskreditacije, prijetnji, podvala nijesu dali razultate, jer je svima od samog početka bilo jasno šta je cilj takvih manipulacija", naveo je Stanković i dodao:

"S tim u vezi naglašavam da je Državno tužilastvo odlučno da se i u aktuelnom predmetu, u koji je umiješan bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, u najkraćem roku utvrdi puna istina. Pokazaćemo da smo spremni da se brzo i efikasno izborimo sa svim vidovima kriminala, pogotovo sa njegovim ograncima u našim redovima. Samo na taj način uspjećemo da vratimo poljuljano povjerenje građana. Mi radimo isključivo u javnom interesu i spremni smo da to i dokažemo."

Prema njegovim riječima, nesmetano funkcionisanje državnotužilačke organizacije važnije je od svega.

"Tužilački savjet je još jednom pokazao da je njegov osnovni zadatak obezbjeđivanje samostalnog funkcionisanja Državnog tužilaštva. Državnog tužilaštva koje će i u narednom periodu nastaviti sa dosljednom borbom protiv svih vidova kriminala i korupcije", zaključio je Stanković.

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari