1
min read
A- A+
Pročitano

Studenti Medicinskog fakulteta volontiraju u IJZ

25/03/2020 - 11:31
Autor:Fos Media
260 pregleda

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) volontiraju u Call centru Instituta za javno zdravlje (IJZ), odgovarajući svima koji pozovu jedinstveni besplatni broj 1616 zbog sumnje da su bili izloženi korona virusu, ili imaju simptome koji ukazuju na zaraženost.

f

Foto: PR Centar

Dekan Medicinskog fakulteta Miodrag Radunović kazao je da u Call centru IJZ-a volontiraju studenti medicine, stomatologije i farmacije.

Kako je naveo, studenti su volonterskim angažovanjem u IJZ u borbi protiv virusa pokazali da su etički kodeksi, kreativnost, energija i ozbiljnost studenata tog fakluteta prepoznatljiv kvalitet medicinske nauke i struke benefit društva.

Radunović je kazao da je Medicinski fakultet organizovao sve vidove konsultacija, mentorske i teorijske nastave elektronskim putem, prema preporukama UCG, u cilju održavanja kontinuiteta nastavnog procesa na svim studijskim programima.

On je rekao da su nastavnici planirana predavanja teorijske nastave dostavili predstavnicima studenata po studijskim programima i godinama uz apsolutnu dispoziciju nastavnika i inicijativu interakcije.

Prema riječima Radunovića, pojedini nastavnici koristili su Moodle platformu učenja na daljinu i ZOOM aplikaciju onlajn nastave.

"Model praktične nastave, zbog specifičnosti kliničkih i predkliničkih entiteta, razvijamo konceptom prikaza kliničkih vjestina, dijagnostickih i terapijskih protokola sa virtuelnim pacijentima kroz prikaze slučajeva" kazao je Radunović.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari