1
min read
A- A+
Pročitano

Tokom vikenda: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju uhapšena 62 vozača

15/04/2019 - 15:27
Autor:Fos Media
161 pregleda

Službenici saobraćajne policije uhapsili su tokom vikenda 62 osobe koje su vozile u alkoholisanom stanju.

Ilustracija, foto: Guliver/Getty

Ilustracija, foto: Guliver/Getty

Iz Uprave policije je saopšteno da su, zbog prekršaja počinjenih u saobraćaju, službenici policije izdali 1.507 prekršajnih naloga, podnijeli 209 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole i 46 pari registarskih oznaka. 

„Sama brojka od 62 vozača koja su upravljala vozilom u alkoholisanom stanju ilustruje odsustvo odgovornosti ne samo prema sopstvenom životu i bezbjednosti već i prema drugim učesnicima u saobraćaju“, kaže se u saopštenju. 

Kako se navodi, na području Podgorice uhapšen je 31 vozač, dok je ukupno zatečeno 83 osobe koje su vozile pod dejstvom alkohola. 

Dodaje se da je zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,3 do 0,5 g/kg policija izdala 24 prekršajna naloga, a podnijela 28 prekršajnih prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,5 do 1 g/kg. 

„Zabrinjavajući je podatak da je sve veći broj mladih vozača do 24 godine starosti koji voze pod dejstvom alkohola, iako je za ovu kategoriju vozača zakonom propisana nulta tolerancija na alkohol“, rekli su iz policije. 

Oni su apelovali na mlade vozače i početnike da poštuju saobraćajne propise kako bi smanjili mogućnost da nezakonitim i nesavjesnim ponašanjem prouzrokuju teške posljedice po svoj i život drugih učesnika u saobraćaju.

„Saobraćajnoj policiji će i dalje biti cilj da preventivnim i represivnim aktivnostima utiče na smanjenje najtežih posljedica saobraćajnih nezgoda, u čemu je najvažnije savjesno ponašanje svih učesnika, kako bismo svi zajedno dali što veći doprinos bezbjednijem saobraćaju i čuvanju ljudskih života“, zaključuje se u saopštenju.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari