18
min read
A- A+
Pročitano

Në Tuz 34 të infektuar

25/03/2020 - 16:25
Autor:Fos Media
3379 pregleda

Komuna e Tuzit nga mbrëmë është  e gjitha në karantinë totale pasi 15 persona rezultojnë pozitiv me koronavirus.

Foto

16.00 APEL I DYTË NGA SHPK KOMUNALE

Luten qytetarët që, në këtë kohë, kur e tërë administrata lokale dhe vullnetarët, janë vënë në shërbim të ruajtjes së shëndetit personal dhe publik, të na ndihmojnë, përmes mbajtjes së pastërtisë publike.
Per këtë qëllim, SHPK "Komunale" ka siguruar thasë plasmasi, të clët po ua sjellin vullnetarët e komunës, me kërkesë që mbeturinat t'i depozitoni në ta, pastaj t'i qitni në koshat e mbeturinave/kontejnerë, ose te hyrja e shtëpisë, prej ku do t'i marrin sherbimi i pastrimeve publike.

Pra, asesi pranë kontejnerëve dhe ne deponi të egra.

Mbajtja e pastërtisë, së bashku me qendrimin në shtëpi, do të na ndihmojnë që të dalim, sa më parë, e me sa më pak pasoja, nga kjo situatë.

15.00 Individ të shumtë vazhdojnë që me donacionet e veta të ndihmojnë banorët në komunën e Tuzit:

Ana Gegaj Cantor 5000 euro
A. Berishaj 500 euro
Edward Palushaj 300 euro.

Falënderojmë donatorët për gjestin human ndaj bashkëvendësve tonë.

02.04.2020-10.00 Enver Zeneli Gjokaj, ka ndihmuar komunën e Tuzit me 5000 dollar amerikan, në përballje me situaten e vështirë në komunën tonë.

Falënderojmë z. Gjokaj për kontributin e dhëne ndaj bashkëvendësve në vendlindje.

23:07 OJQ “Razvoj Vranj” duke bashkëndierë me banorët në nevojë, ka ndarë pako me artikuj ushqimor për të gjithë banorët e fshatit Vrane.

Falënderojmë OJQ “Razvoj Vranj” për aksionin humanitar në këtë kohë të vështirë.

22:45 Institucione, afaristë dhe individ të shumtë, vazhdojnë të ndihmojnë me mjetet e veta në përballimin e situatës së krijuar në komunën e Tuzit:

Fondi “Decic” New York 2500 euro
Shkolla fillore “Bashkimi”- Skorraq 400 euro
“Muminovic” doo Podgorica, Tuzi- 250 euro
Omer Çunmulaj 100 euro
Muminovic Sebija, 50 euro
Muminovic Mehmed 50 euro
S. K. 50 euro
Athina Gavani 20 euro.

Falënderojmë donatorët për kontributin e dhënë në këto momente të vështira.

21.00 Emina Çunmulaj- 5000 euro ndihmë

Modelja e njohur, Emina Çunmulaj, duke u solidarizuar me bashkëvendësit e vetë në vendlindje, dhuroi 5000 euro ndihmë.

Falënderojmë modelen Çunmulaj, e cila në vazhdimësi vazhdon të ndihmojë njerëzit në nevojë duke mos harruar vendlindjen.

18.20 Afaristë dhe individ të shumtë, vazhdojnë të ndihmojnë me mjetet e veta në përballimin e situatës së krijuar në komunën e Tuzit:

“Millenium one”- concrete company- vëllezërit Anton, Simon dhe Vilson Gorvokaj nga SHBA (Michigan) 3000$

Pjeter Toma Gjonaj 500 euro
Kristijan Kolë Lekocaj 500
Marijan Kolë Lekocaj 500
Nikolla Bojaj 400 euro.

Falënderojmë donatorët për ndihmën e dhënë.

16:30 Mësimdhënësit dhe punonjësit e shkollës fillore “Mahmut Lekiq” nga Tuzi, përveç kontributit të tyre profesional, dhuruan 1220euro ndihmë për familjet në nevojë në Komunën e Tuzit.

Falënderojmë të punësuarit e shkollës fillore “Mahmut Lekiq” për kontributin e dhënë.

16:12 “E.C AUTOTRADE” 2000 euro ndihmë

“E.C AUTOTRADE” doo, me pronar Edin dhe Emin Çunmulaj ndihmuan banorët në komunën e Tuzit me 2.000 euro, si dhe dy drita rrotacioni për nevojat e policisë komunale në vlerë prej 160 euro.

Falënderojmë donatorët Çunmulaj për solidaritetin e treguar.

13.35 “Cungu&Co” 3000 euro ndihmë

“Cungu&Co” me pronar Nazif Cungu, duke ndihmuar banorët në komunën e Tuzit ka dhuruar një donacion prej 3000 euro.

Falënderojmë kompaninë në fjalë me pronar N. Cungu, për solidaritetin e treguar.

01.04.2020-21:51 Familja Gjolaj nga Gjermania - 25.000 euro ndihmë

Bashkëvendësit tonë, familja Gjolaj, me banim në Gjermani, ndihmuan komunën e Tuzit me 25.000 euro, në përballje të banorëve me nevojat e përditshme në këto momente të vështira.

Falënderojmë familjen Gjolaj, për donacionin human dhe zemërgjersinë e treguar ndaj bashkëvendësve në vendlindje.

21:45 Solidariteti ndaj banorëve të komunës së Tuzit vazhdon gjithnjë nga afaristë dhe individ të shumtë:

Univerzal Metal 1000 euro
Prof.dr Milivoje Radović 100 euro
“Mall”doo 500 euro.

Falënderojmë donatorët për ndihmën e dhënë

18:46 Afaristë dhe individ të shumtë, vazhdojnë të ndihmojnë me mjetet e veta në përballimin e situatës së krijuar në komunën e Tuzit:

Ludi Dushaj 2000 euro
Pashko Zefi Dedivanja “Simant” 1000 euro
Kristina Gjokaj 100 euro
Elmedin Adzovic 60 euro

Falënderojmë donatorët për kontributin e dhënë në këto momente të vështira.

13:35 Lëvizja qytetare “URA”, për të ndihmuar banorët e komunës së Tuzit ka dhuruar 1000 euro ndihmë.

Falënderojmë LQ URA, për solidaritetin e treguar.

31.03.2020 - 11.15 Në mbështetje të bashkëqytetarëve në komunën tonë, këshilltari i ASH, në Kuvendin e Komunës, Fatmir Beqiraj, i dhuron komunës kompensimin mujor të këshilltarit prej 150 euro.

Falënderojmë këshilltarin Beqiraj në gjestin human në këto ditë të vështira për komunën tonë.

23:15 Duke bashkëndierë me banorët në nevojë, afarist dhe individë humanist ndihmojnë komunën e Tuzit:

“Dadi export” doo - 3000 euro
“CG Gradnja” doo - 2000 euro
“Vujacic I.D” - 2000euro
Džemal Lekić - 500euro
Marjan Junçaj - 500 euro
“Juncaj Petrol”- 500 euro
Laurent Goncales - 100 euro
Milena Radevic- 5 euro

Falënderojmë donatorët për gjestin human për komunën tonë në këto momente të vështira.

21:58 Këshilltari në Kuvendin e komunës së Tuzit, Shtjefën Camaj kompensimin mujor të këshilltarit prej 150 euro, e jep donacion për luftën kundër pandemisë.

Falënderojmë këshilltarin Camaj për donacion.

21:25 Reperi Lumi Berishaj-2000 euro ndihmë

Bashkëvendësi ynë, reperi i njohur Lumi Berishaj (Lumi B),duke ndihmuar komunën e Tuzit, dhuroi 2000 euro për banorët në nevojë.
Falënderojmë reperin e njohur Berishaj për gjestin human në këtë situatë.

19:20 Bashkëvendësi ynë nga New Jersey- SHBA, Gjelosh Toma Dedvukaj në mbështetje të banorëve të komunës se Tuzit ka dhuruar 1000 euro.

Falënderojmë z.Dedvukaj në gjestin human ndaj banorëve tonë.

19:06 Osman Rama Nikaj nga SHBA, duke ndihmuar banorët në nevojë në komunën e Tuzit, dhuroi 500 euro ndihmë.
Falënderojmë z. Nikaj për donacionin e dhënë.

17: 42 Kolë Nikolla Vulaj me familje i dhuron komunës së Tuzit 400 euro, për ti ndihmuar ata në tejkalimin e situatës së krijuar.

Komuna e Tuzit falënderon z. Vulaj për ndihmën e dhënë.

17.30 Martin e Rrok Noshi Junçaj me familje dhe “Albapetrol”- 20000 euro ndihmë

Bashkëvendësit tonë nga Zvicrra, Martin e Rrok Noshi Junçaj me familje dhe “Albapetrol”, kanë ndihmuar komunën e Tuzit në këto momente të vështira, me 20000 euro.

Komuna e Tuzit falënderon bashkëvendësit tonë Junçaj, për humanzimin dhe solidaritetin e treguar në këto momente.

15:00 Viktor (Vidi) Vulaj, ndihmon komunën e Tuzit me 100 euro.

13:30 Bashkëvendësi ynë bëmirës nga mërgimi, Mark Nikollë Pjetrushi Lulgjuraj, në mbështetje të banorëve në komunën tonë, ka ndihmuar me 5000 dollar amerikan.

Falënderojmë bashkëvendësin tonë në veprimin human.

13:10 Me dëshirë për të ndihmuar banorët në territorin e komunës së Tuzit, Vasel Doda Ulaj dhuron 2000 euro :ndihmë, për nevojat e banorëve në këto ditë të vështira të izolimit.

Falënderojmë z. Ulaj, për solidaritetin e treguar.

13:00 Fondi “Marko Miljanov” 5000 euro ndihmë

Fondi për zhvillimin e Kuçit “Marko Miljanov” duke bashkëndierë me banorët në nevojë ka ndarë 5000 euro ndihmë.

Falënderojmë fondin “Marko Miljanov” për donacionin e dhënë.

12:10 Bashkëvendësi ynë, Mark Martini Camaj (Qaka), dhuron 500 euro ndihmë për nevojat e banorëve në këtë situatë të vështirë.

Komuna e Tuzit falënderon z. Camaj për veprimin human ndaj bashkëvendësve të vetë.

12:00 Luigj Kolë Gojçaj i dhuron komunës së Tuzit për nevojat e qytetarëve 1000 euro, për ti ndihmuar ata në tejkalimin e situatës së krijuar.

Komuna e Tuzit falënderon bashkëvendësin për ndihmën e dhënë.

30.03.2020 - 10:00 Ju njoftojmë se furnizimi i prodhuesve bujqësor me preparatet e nevojshme, do të kryhet asisoji që bujqit do të kontaktojnë farmacitë e autorizuara bujqësore, do të porosisin çfarë ju nevojitet, kurse ato do t’ua sjellin preparatet e porositura në adresën e shtëpisë.
Farmacitë e autorizuara bujqësore janë:

„TRITICUM“
069-138-700
069-645-500

„AGRO CENTAR“
020/601-758
069-334-043
067-344-043

„Hona“
069-626-533

AGROPROMOS DOO
068/021-911
067/021-911

Ndërsa për furnizimin me naftë, ju lutemi të kontaktoni personin si më poshtë:
Arton Gojçaj në numrin: 069-082-875.

Komuna e Tuzit

21:00 Hotel “Oasis” 2900 euro ndihmë

Duke bashkëndier me bashkëvendësit në këto ditë të vështira, hotel "Oasis", me pronar Pero Dukaj, dihmon banorët e komunës së Tuzit, me 2900 euro.

Falënderojmë z. Dukaj për zemërgjerësinë e treguar ndaj banorëve të komunës tonë.

20:15 Bashkëvendasi ynë nga SHBA, Rrok Zefi Lucaj duke u solidarizuar me banorët në trevën e Malësisë i ndihmon ata me 2000 euro, në përballje me nevojat e përditshme nga situata e krijuar në komunën tonë.

Komuna e Tuzit falënderon bashkëvendasin tonë në mërgim për dashamirësinë e treguar ndaj vendlindjes.

20:00 Me dëshirë për të ndihmuar banorët në territorin e komunës së Tuzit, Pashko T. Gjonaj, dhuron 1000 euro ndihmë, për nevojat e banorëve në këto ditë të vështira të izolimit.

Falënderojmë z. Gjonaj, për solidaritet me bashkëvendësit në komunën tonë.

18:30 Fondi humanitar “Trieshi” 5000$

Fondi humanitar “Trieshi” nga New Yorku, kanë grumbulluar një donacion prej 5000 dollar amerikan, duke ndihmuar njerëzit në nevojë në komunën e Tuzit.

Falënderojmë fondin “Trieshi” për kontributin e dhënë në këto momente të vështira .

18:00 Duke ndihmuar banorët e komunës së Tuzit në këto momente të vështira, Vasel dhe Elizabeth Ulaj nga New York-u, dhurojnë 1000 dollar amerikan për banorët në nevojë.

Falënderojmë bashkëvendësit tonë, çiftin Ulaj për gjestin human.

17:49 Nënkryetari i komunës së Tuzit, Haris Ramović duke bashkëndierë me bashkëvendësit, dhuron 300 euro ndihmë për banorët në nevojë.

Falënderojmë z. Ramović, për këtë donacion.

16:27 Vazhdojnë donacionet nga bashkëvendësit tonë, ku Albert Nika Camaj dhuron 500 eura, për të ndihmuar komunën dhe banorët e sajë.

Falenderojmë z. Camaj, për gjestin human në këtë kohë.

15:29 Afaristët e njohur duke ndarë nga mjetet e veta vazhdojnë të ndihmojnë komunën tonë:

“Sonita” me pronar Imer Avdijaj 1000 euro
Firma ”Kovaci” me pronar Avdulah Avdijaj 1500euro
“Univerzal metal” me pronar Fidan Avdijaj 1000euro
“Top dom” me pronar Ferdi Avdijaj 1500euro
“Balsa&Imer carlo Line” me pronar Malota Gjurashaj 1000 euro.

Komuna e Tuzit falënderon donatorët zemërgjerë për ndihmën e dhënë.

15:06 Luvigji i Rrok Zef Dashës, ndihmon komunën e Tuzit në këto ditë të vështira me 1000 euro.

Falënderojmë bashkëvendësin tonë për donacionin në fjalë për banorët tonë.

29.03.2020 - 10.17 Marash Lucaj duke u solidarizuar me banorët në nevojë dhuroi 1000 euro ndihmë.

Komuna e Tuzit falënderon z. Lucaj për gjestin human ndaj bashkëvendësve të vet.

16:00 Kolë Novi Lekoçaj, ndihmon komunën e Tuzit me 500 euro.

15:30 Sokol dhe Gjyste Vulaj 1500 euro ndihmë

Artistët e njohur të estradës nga Malësia, Sokol dhe Gjyse Vulaj, kanë dhuruar 1500 euro ndihmë për banorët në komunën e Tuzit.

Falënderojmë artistët tonë të mirënjohur për veprimin e tyre human në situatën e krijuar në Malësi.

13:45 Kompania “Dauti Komerc” ndihmon komunën e Tuzit me pako ushqimore me vlerë prej 3000 euro.

Komuna e Tuzit falënderon kompaninë “Dauti komerc” pasi kontributet e këtilla janë të mirëseardhura për banorët tonë.

13:30 Gjekë dhe Lucë Gjonlekaj 5000$

Bashkëvendësit tonë nga New Yorku, Gjekë dhe Lucë Gjonlekaj, duke bashkëndierë me banorët e komunës së Tuzit ndihmojnë me 5000 dollarë amerikan.

Komuna e Tuzit falënderon vëllezërit Gjonlekaj për kontributin e dhënë dhe zemërgjerësinë e treguar në këtë situatë.

12:30 - Kompania “VADAVIRO”, në përkrahje të qytetarëve në komunën e Tuzit, ndanë 2000 euro për banorët në nevojë.

Poashtu kjo kompani dhuron edhe 600 maska dhe 700 palë doreza në mbrojtje të shëndetit të qytetarëve.

Falënderojmë kompaninë “VADAVIRO” për ndihmën e dhënë në situatën e krijuar në komunën tonë.

12:00 - Në situatën e krijuar në komunë tonë, njerëz human nuk kurrsejnë mjetet e veta për të ndihmur banorët në nevojë;

Gjelosh Cacaj 100 euro.

Falënderojmë për donacionet e dhëna aq të nevojshme për qytetarët tonë.

11:45 - Kryqi i Kuq i Malit të Zi, i ka dhuruar komunës së Tuzit 200 pako për higjienën personale.
Falënderojmë këtē organizatë e cila, njërin prej parimeve kryesore, e që është humanizmi e dëshmon edhe ndaj komunës së Tuzit.

11:20 - Rinia jonë nga New Yorku, të emigruar nga Malësia me dëshirë që tu gjenden pranë banorëve në vendlindje kanë ndarë mjetet e veta për të ndihmuar komunën tonë:

1. Doka Vulaj $100
2. Idriz Gjokaj $100
3. Simon Dedivanaj $100
4. Lini Gjokaj $100
5. Anton Ulaj $100
6. Zef Ujkaj $100
7. Viktor Ivezaj $100
8. Arian Camaj $100
9. Preka Junçaj $100
10. Marjan Ujkaj $100
11. Simon Juncaj $100
12. Toni Bojaj $100
13. Sander Gojcaj $100
14. Driton Sinishtaj $100
15. Dario Gjokaj $100

Komuna e Tuzit i falënderon bashkëvendësit tonë në mërgim, që edhe në këtë rast ndihmuan vendlindjen.

28.03.2020  - 11:00 “Ava projekt” me pronar arkitektin Anton Vulaj, ndihmon qytetarët e komunës me 1500 euro.
Komuna e Tuzit e falënderon z. Vulaj për dashamirësinë e treguar në këtë situatë.

23:00 Instituti i Shëndetit Publik konfirmoi sot praninë e koronavirusit edhe te 13 persona në Mal të Zi. Sot, janë testuar gjithsej 75 persona dhe 13 kanë rezultuar pozitivë.
Në Tuz rezultojnë 31 të infektuar me COVID-19.

21:05 Shoqata “Malësia e Madhe” nga New York-u, duke bashkëndierë me vëllezërit dhe motrat në komunën e Tuzit ka ndarë 25.000 dollarë amerikan për të ndihmuar në përballjen me nevojat e përditshme të banorëve.

Veprimi i tyre human është dëshmi e përkushtimit për të ndihmuar vendlindjen dhe të gjithë njerëzit në nevojë.

Komuna e Tuzit falënderon shoqatën “Malësia e Madhe” nga NY dhe u shpreh mirënjohjën më të thellë në emër të të gjithë qytetarëve, që edhe në këto momente të vështira na u gjenden pranë me mjetet e veta.

21:00 “Art Keramik” ndihmon komunën me 5.000 euro. Bashkëvendësi ynë, pronar i “Art Keramik”, Mark Gjolaj, ndihmon komunën tonë me 5.000 euro. E falënderojmë z. Gjolaj për kontributin e dhënë për njerëzit në nevojë, në komunën e Tuzit, në këto ditë të vështira për të gjithë ne.

Këngëtari i njohur nga Malësia, Nikollë Nikprelaj për banorët në nevojë, në këto momente kritike, dhuron 1000 euro.
Ai në këtë mënyrën vazhdon misionin e dëshmuar humanitar për njerëzit në nevojë kudo.
Komuna e Tuzit e falënderon artistin Nikprelaj dhe i është mirënjohëse për kontributin e dhënë gjatë gjithë karrierrës së tij të suksesshme.

Fikret Haxhibegoviq, nga komuna e Bijello Poles, ndihmon komunën e Tuzit me 1000 euro për qytetarët në nevojë.
Komuna e Tuzit e falenderon z. Haxhibegoviq për solidaritetin e treguar për banorët në komunen tonë.

OJQ “Horizonti”- Qendra për mirëkuptim ndërkulturor, ndihmon komunën e Tuzit me shumën 2000 euro.
Komuna e Tuzit falënderon OJQ “Horizonti” për këtë kontribut human.

Hendbollistja e njohur nga Malësia, Dijana Ujkaj me qëllim për të ndihmuar banorët e Malësisë në plotësinin e nevojave të përditshme, në këto momente të vështira ka dedikuar 1000 euro ndihmë, duke dëshmuar kështu dashurinë ndaj vendit të vetë dhe njerëzve në nevojë.

Komuna e Tuzit falënderon sportistën e dalluar nga ky vend për solidaritetin e saj.

14:36 Afaristi i njohur nga Malësia, Nrekë Gojçaj ndihmon komunën e Tuzit me 2500 euro, për njerëzit në nevojë nëkëtë periudhë të vështirë. Komuna e Tuzit falënderon z. Gojçaj për kontributin e dhënë për banorët tonë.

14:35: Bashkëvendësi ynë, pronar i "Art keramik", Mark Gjolaj, ndihmon komunën tonë me 5.000 euro.

E falënderojmë z. Gjolaj për kontributin e dhënë për njerëzit në nevojë, në komunën e Tuzit, në këto ditë të vështira për të gjithë ne.

14:30 Në bazë të interesimit dhe kërkesës së personave që dëshirojnë të ndihmojnë, po publikojmë numrin e xhiro-llogarisë ku mund të bëni pagesat eventuale:

530-27038-88

Duke marrë parasysh situatën e krijuar dhe nevojat e shumta për banorët në territorin e komunës tonë, çdo kontribut në këtë drejtim, është i mirëseardhur.
Është ky momenti kur të gjithë së bashku, duhet të tregojmë solidaritetin për të gjithë njerëzit në nevojë.

14:26 Udhëzues për Prindërit me Fëmijë të Vegjël Si të angazhoheni dhe të mbështesni fëmijët tuaj gjatë periudhës së pandemisë - https://tinyurl.com/r4lfr6q

12:50 Donatori i njohur nga këto treva, pronari i kompanisë “Koja Company” Pero Kolçaj, ndihmon komunën e Tuzit me 5000 euro, dedikuar qytetarëve në nevojë në këtë periudhë kritike. Komuna e Tuzit e falenderon z. Kolçaj për solidaritetin e treguar ndaj njerëzve në nevojë.

27.03.2020 - 12:20 Afaristi i njohur nga Malësia, Nrekë Gojçaj ndihmon komunën e Tuzit me 2500 euro, për njerëzit në nevojë në këtë periudhë të vështirë.
Komuna e Tuzit falënderon z. Gojçaj për kontributin e dhënë për banorët tonë.

22:35 Duke marrë parasysh situatën e krijuar në komunën e Tuzit dhe nevojat e shumta të qytetarëve, numri i bamirësve për të ndihmuar është gjithnjë e më i madh.
Me donacionet e veta ndihmuan:

Hajriz Brcavij 3000,00 euro.
Monteskela 1500,00  
Demokratët e MZ  1000,00 

Komuna e Tuzit i falenderon të gjithë ata që me mjetet e veta janë duke ndihmuar qyetarët në gjithë territorin e komunës.

22:10 Donacione Komunës së TuzitKomuna e Tuzit ka fituar sot donacion nga firma “Monte D” dhe firma firma “Gruppo Tessile” në vlerë prej 2,500 euro.

Foto

Donacioni në fjalë është dedikuar nevojave të përditshme të foshnjeve, për higjienën dhe ushqimin e tyre.
Shfrytëzojmë rastin që në këtë mënyrë të falemderojmë për zemërgjerësinë e treguar nga drejtorët e këtyre firmave për të ndihmuar komunën e Tuzit në këto momente të vështira.
Gjestet e këtilla kanë domethënie të madhe në situatën e krijuar dhe njëkohësisht ndërtojnë solidaritetin dhe lidhshmërinë për  të ardhmen në vendin tonë.

16:30 Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, ka kërkuar nga Ekipit Nacional i Koordinimit të Sëmundjeve Infektive të ndryshojë vendimin për ndalimin e daljes në oborr.

Gjeloshaj tha për agjensinë MINA se komuna ka marrë sot urdhërin nga Drejtoria e Policisë që qytetarëve nuk u lëjohet dalja në oborr, duke shtuar se ai ka lëshuar njoftim për respektimin e këtij urdhri.
“Unë do t’i drejtohem Ekipit Nacional për Sëmundje Infektive me kërkesë që në disa zona rurale kjo të organizohet ndryshe” tha Gjeloshaj.
“Njerëzit që jetojnë në shtëpi dhe që kanë kopsht kanë nevojë të merren me bujqësi dhe detyrim për të ushqyer bagëtinë, pasi që nga kjo jetojnë, shtoi Gjeloshaj.

Ai beson që vendimi do të ndryshohet deri në fund të ditës.

13:05  VËREJTJE! Ju lutemi që detyrimisht të qendroni brenda në shtepi dhe në asnjë mënyrë të mos qendroni në oborret tuaja. Kjo është masë decide për të gjithë ne, ndërsa ndaj shkelësve të këtij ligji, do të arrestohen si dhe do të ngrihen aktpadi penale. NUK DUHET TË DALIM JASHTË, NE JEMI ATY PËR TË GJITHA NEVOJAT TUAJA!

13:00 Siç njoftojnë portaletblokale në komunën e Tuzit numri i të prekirve po rritet !
Përhapja e korona-virusit Covid-19, në popullsi po rritet me shpejtësi.

Deri me tani me korona-virus, në Ma të Zi, u konfirmuan 67 raste të personave të infektuar nga korona-virusi, ndër të cilët më së shumti janë nga komuna e Tuzit, 26 persona.

26.03.2020 - 11:15 Koordinatorër dhe volunterët e Komunës së Tuzit

Bashkësia lokale Omerbozhaj: Gjoka Gorvokaj  069-787-797
Volunterët 1.Marjan Lucovic 069-590-263
                 2.Viktor Kolcevic 069-110-006
                  3.Anton Kolcevic 069-522-102
                  4.Ardijan Gorvokaj 069-897-798
                  5.Mark Gorvokovic 069-405-640
                  6.Lubo Ivanovic 069-806-202

Bashkësia lokale Vuksanlekaj Petar Camaj 069-024-097
Volunterët  1. Stjefen Camaj 068-580-565
                  2.Pashko Dedvukaj 069-357-626
                   3. Albert Gojcaj 069-734-553
                  4.Driton Camaj 067-533-038
 
Bashkësia lokale Dushiq- Lekaj- Nikolla Vulaj 069-966-767
Volunterët 1.Leka Ivezaj 069-792-884
                 2.Martin Sinishtaj 069-636-167
                  3.Adrijan Sinishtaj 069-668-778
 
Bashkësia lokale Vrane-Ratko Nikcevic  069-225-877
Volunterët   1.Nermin Alibasic 069-781-893
                  2. Safet Ljujkovic  067-318-177
                   3 Admir Pepic 069-540-676
                  4. Mirsad Frljuckic 069-855-720
                   5. Ilija Skataric 067-805-777
                   6. Vesko Lukacevic 067-444-413
                   7.Jusuf Pepic 069-233-335
 
Bashkësia lokale Dheu i Zi- Ilham Skrijelj 069-371-643
Volunterët 1.Alen Asic 069-440-402
                  2.Nedzad Sahman 069-123-757
                  3.Demir Nukovic 069-963-138
                  4.Armin Jevric 069-818-404
             5.Mirzet Asic 068-863-848
              6.Asmir Agovic 069-651-353
             7.Jufo Kurpejovic 067-510-648
             8.Mervan Beganovic 069-274-636
             9.Almir Zverotic 069-592-090
             10.Sefko Kurpejovic 068-851-328
             11.Rahman Ajdarpasic 069-055-693
 
Bashkësia lokale Vllanë-Nika Kalaj 069-288-289
Volunterët 1.Mirza Orahovac 069-775-885
                  2.Fadilj Sukovic 069-226-121
                  3.Mensur Orahovac 069-051-009
                  4.Vaselj Kaljevic 069-416-901
                  5.Mesko Orahovac 069-842-812
 
Bashkësia lokale Nënhelm-Dreshaj Marko Lucgjonaj 067-431-285
Volunterët  1.Palo  Dreshaj 067-487-148
                  2.Romeo Dreshaj 069-899-778
                  3.Gjergj Dedvukaj 069-271-271
                  4. Agim Lucgjonaj 067-070-180
                  5.Petar Lucgjonaj 067-480-480
 
Bashkësia lokale Triesh –Lesh Cacaj 069-792-255
Volonteri  1.Nikolla Nikollaj 069-783-135
                  2.Simon Dukaj 067-464-815
                 
Bashkësia lokale Hot – Ilir Gojcaj 067-401-400
Volunterët 1.Simon Camaj 067-511-411
                 2.Fran Dedvukaj 069-858-929
                 3.Nosh Dusheviq 068-626-666
                 4.Gjon Dedvukaj 069-019-151
 
Bashkësia lokale Sukruq – Zef Dedvukaj 069-056-821
Volunterët 1.Kola Gojcaj 069-427-770
                 2.Amet Dreshaj 069-518-138
                 3.Leonard Camaj 069-431-447
                 4.Anton Gjelaj 069-505-875
                 5.Gjon Camaj 067-515-301
                 6.Vilson Ujkaj 069-410-400
                7.Luk Camaj 068-861-580
 
Bashkësia lokale Dinoshë– Sulejman Beqaj 069-012-742
Volunterët 1.Fatmir Beqiraj 069-400-054
                 2.Allmir Lulanaj 069-826-664
                 3.Fisnik Gjokaj 069-460
                 4.Granit Muhaj 063-471-995
                5.Nikola Kaljevic 069-484-407 (Pikal)
                 6.Pero Ivezaj 069-338-942 (Pikal)
                 7.Gjeka Lulgjuraj 069-238-268 (Llofk)
                 8.Jasmin Nikaj 069-881-118
Bashkësia lokale Milesh –Salem Nikaj 069-246-244
Volunterët 1.Mehmed Paljevic 069-229-100
                 2.Safet Giljic 068-650-750
                 3.Habib Gjokovic 069-888-058
                 4.Miralem Gjokovic 068-515-405
                 5.Esmin Gjokoviq 060-510-777
         6.Anton Nikaj 069-585-102 (Kshevë)

Bashkësia lokale Drume– Tonino Juncaj 069-556-557
Volunterët 1.David Juncaj 069-966-766
 
Bashkësia lokale Kojë – Stjefen Ivanovic 069-882-657
Volunterët 1.Vasel Nuculaj 069-063-385
                 2.Leka Lucaj 069-463-111
 
Bashkësia lokale Rakiq – Marina Ujkaj 067-051-390
Volunterët 1.Refad Korac 069-209-279
                 2.Izet Licina 069-687-010
                 3.Sabro Music 068-025-764
                 4.Aldan Ramovic 069-232-939
                 5.Rok Dusaj 069-667-780
 

Bashkësia lokale Tuz – Emin Hadzi 067-179-274
                Marash Dukaj 067-203-840
Volunterët 1.Eldin Rakic 069-990-058
                 2.Naser Orahovac 069-151-871
                 3.Mustafa Pepic 069-806-860
                 4.Marko Kalaj 068-558-888
                 5.Petar Cacevic 068-613-333
                 6.Mirza Tuzovic 067-239-017
                 7.Nikolle Gegaj 069-581-608
                 8.Nuo Rukaj 069-303-686
                 9.Mario Gegaj 069-556-644
              10.Zinedin Beqaj 069-607-022
              11.Muhamed Gjokaj 069-030-919
               12.Kenan Pepic 069-222-233
               13.David Gojcaj 069-600-210
               14.Nihad Pepic 069-417-179
               15.Irfan Pepic 067-455-389
               16.Aldin Jusuframic 068-740-870
               17.Muhamed Pepic 069-017-985
               18.Samir Dresevic
               19.Nermin Mustafic 069-417-694
               20.Mirza Kocic 069-895-067
               21.Adnan Belegovic 067-241-427
               22.Dervis Turkovic 069-555-057
               23.Denis Krkanovic 060-013-393
               24.Isko Krkanovic 069-507-099
               25.Hamza Adzovic 069-779-858
               26.Nikola Prenkocevic 063-298-750
               27.Bato Decevic 069-537-000
 
 

 

22:58 Gjeloshaj apel qytetarëve: Rri në shtepi! Ruaj të tjerët nga vetja, edhe vetën nga të tjerët! 

Kryetari i komunës së Tuzit Nik Gjeloshaj përmes një statusi në facebook ka bërë apel tek qytetarët e Tuzit të qëndrojnë në shtëpi dhe se për ata që nuk do të rrespektojnë rregullat do të ndëshkohën nga organet kompetente!

Statusin e kryetarit Gjeloshaj mund ta lexo më poshtë:

“Të nderuar qytetar, 
Siç e dini dhe jeni të informuar, i gjithë qarkullimi brenda teritorit të Komunës së Tuzit është i ndaluar, e poashtu edhe të gjitha daljet jashtë. Fillimisht, dua të falenderoj qytetarët e Malësisë për respektimin rregullave për të qendruar në shtëpi, por kemi edhe persona të papërgjegjshëm ndaj të cilëve janë ekzekutur kallzime penale e që nuk respektuan rregullat për të cilat u lidhëm me Besë një natë më parë. 
Nga ky çast, në të gjitha daljet nga Tuzi, është dyfishuar përsoneli i policisë, dhe për ata qytetar që hasen duke tëntuar të thejnë rregullat, do të merret masa e paraburgimit dhe ndaj tyre do të shqiptohet aktpadi penale. Nuk do të lelojmë që disa qytetar të pandergjegjshëm, ta prishin imazhin që kemi treguar si qytetar. 

Rri në shtepi! Ruaj të tjerët nga vetja, edhe vetën nga të tjerët! 
Sinqerisht, 
Nik Gjeloshaj “

19:46 Policia në Podgoricë ka ngritur dy kallëzime penale kundër katër personave të cilët, edhe përkundër bllokimit të trafikut të udhëtarëve ndërqytetas, u larguan nga territori i Komunës së Tuzit dhe qëndruan në Podgoricë.

Policia ka hetuar në shitore në Podgoricë 2 persona me inicialet D.G. dhe V.G., respektivosht në Konik,  të cilët thyen rregullën e masës së ndalimit të trafikut të udhëtarëve në distancë të largët dhe u largua nga Komuna e Tuzit.

Për më tepër, dy persona që banojnë në Tuz, A.L. dhe V.L. u gjetën në Podgoricë, respektivosht në Zetë në një shitore. Ata shkelën masën e ndalimit të trafikut të udhëtarëve në distanca të gjata.

'' Për ngjarjen është informuar edhe Prokurori shtetëror në Prokurorinë Themelore të Shtetit, i cili urdhëroi që personave tu tërhiqet vërejtja dhe të shoqërohën në adresën e baninit , dhe të ngrihet kallëzim penae kundër tyre, për dyshimin se kanë kryer vepër penale të mosrespektimit të rregullave shëndetësore për kontrollin e një sëmundje infektive të rrezikshme. '' është kumtuar nga DP.

17:36  Nënkryetari i Parlamentit të Malit të Zi Genci Nimanbegu, në mesazhin drejtuar qytetarëve në komunën e Tuzit thekson: “ Të gjithë janë me ju pa dallim gjinie, moshe, kombi vendlindjeje. Do ti’a dalni edhe më të fortë se kurr. QëndroNëShtëpi. Nuk jeni vetëm”

17:32  Komuna e Tuzit falenderon kompaninë "Rokshped" për donacionin prej 5000,00 euro, që ua ofroi qytetarëve të Malësisë, përmes administratës lokale. 

17:20 Ministrja e ekonomisë Dragica Sekuliq, do ti dorëzojë gjatë ditës komunës së Tuzit 3.000 pako ndihmë, dedikuar familjeve nga kjo komunë.Mjetet për këto qëllime nga llogaria për donacione e Këshilliy koordinues nacional, kurse ato do ti dorëzohen komunës së Tuzit me qëllim të distribuimit familjeve nga kjo komunë.

Foto

16.25 Policia kontrollon të gjitha kalimet në Tuz. Shitoret janë të mbyllura dhe çdo levizje është e bllokuar.
Barnatorja shtetërore është e hapur dhe shpërndarjen e ilaçeve e bëjnë vullnetarët e komunës.

15:00 Njoftohen qytetarët e Komunës së Tuzit që të ndjekin udhëzimet për të qendruar brenda në shtpi, dhe sipas bashkësive lokale ku banojnë, për nevojat e tyre , t’u drejtohen përsonave që janë përfaqësues të bashkësive lokale si më poshtë:

Bashkësia Lokale: Vuksanlekaj – Pjeter Camaj 069024097
Bashkësia Lokale: Omerbozhaj – Gjok Gorvokaj 069787797
Bashkësia Lokale: Dushiq-Lekaj – Nikollë Vulaj 069966767
Bashkësia Lokale: Vrane – Ratko Nikcevic -069225877
Bashkësia Lokale: Dheu i Zi - Ilhan Skrijelj 069371643
Bashkësia Lokale: Vllanë – Nik Kalaj 069288289
Bashkësia Lokale: Narhelm Dreshaj - Mark Lucgjonaj 067431285
Bashkësia Lokale: Triesh – Llesh Cacaj 069792255
Cem i Trieshit- Fran Gjokaj- 067 841 851
Bashkësia Lokale: Hot – Ilir Gojçaj 067401400
Bashkësia Lokale: Sukruq – Zef Dedvukaj 069056821
Bashkësia Lokale: Dinoshë - Sulejman Beqaj 069012742
Llofkë-Pikalë-Selisht- Nikollë Kalaj 069 484 407
Bashkësia Lokale: Milesh –Sallem Nikaj 069246244
Kshevë- Anton Nikaj 069 585 102
Bashkësia Lokale: Drume – Tonino Junçaj 067556557
Bashkësia Lokale: Kojë – Ivanovic Stjefan 069882657
Bashkësia Lokale: Rakiq – Marina Ujkaj 067051390
Bashkësia Lokale: Tuz - Marash Dukaj 067203840 dhe Emin Haxhi 067179274

Njoftojmë qytetarët e komunës së Tuzit se bukëpjekësit janë duke punuar pandërprerë dhe vetëm se ka filluar shpërndarja e bukës për familjet tona !

Gjithashtu gjatë ditës do të fillojë furnizimi me gjërat tjera elementare të nevojshme.

Apelojmë në rrespektimin e vendimit për të qëndruar në shtëpi dhe furnizimi nuk do të mungojë për askënd !

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari