1
min read
A- A+
Pročitano

U nikšićkoj bolnici popunjeni kapaciteti, pacijenti čekaju na hospitalizaciju

15/09/2020 - 21:11
Autor:Fos Media
817 pregleda

Kapaciteti Kovid klinike, u okviru Opšte bolnice u Nikšiću, i zgrade psihijatrije popunjeni su. U ta dva objekta nalazi se oko 70 pacijenata koji su pozitivni na korona virus. Doktorka Dušanka Milatović kazala je medijima da su iz te ustanove u bolnicu u Brezoviku uputili 16 pacijenta sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom.

foto

Foto: RTCG

Milatović je saopštila i da su iz Brezovika dobili informaciju da tamo više nema mjesta.

"Teži pacijenti mogu da se smjeste samo u ustanove u kojima ima centralni kiseonik, dakle u ustanove bolničkog tipa.  Čekamo rješenje gdje će pacijenti da se liječe i to ne zavisi od nas", kazala je doktorka, prenosi RTCG.

Istakla je da su kritične pacijente priključili na kiseonik, što je, kako je navela, dio terapije.

Ispred nikšićke bolnice večeras se okupila rodbina Kovid oboljelih, koji čekaju na hospitalizaciju. Neki od njih su tu od jutros.

Tanja Jovanović, kćerka jednog od pacijenata, kazala je medijima da njen otac od jutros čeka na prijem u bolnicu.

Ona je navela da je njenom ocu rečeno da je teži slučaj, da ne može biti upućen u Brezovik i da čekaju na mjesto u nikšićkom odjeljenju.

Od 161 novovozaraženog, koji su danas registrovani, 37 je iz Nikšića. U tom gradu je 445 aktivnih slučajeva infekcije Kovdom-19.

U Brezoviku otvorena druga zona za korona pacijente

U Brezoviku je danas otvorena nova zona tako da je nastavljen prijem pacijenata koji će biti smješteni tamo

Kako je kazala direktorica specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić", Gordana Reljić, u Brezoviku je otvorena druga zona bloka za korona oboljele.

"Za poslednjih par sati primljena su 23 pacijenta, a u toku je prijem još pet pacijenata. Za prijem kovid pacijenata stavljeni su na raspolaganje svi raspoloživi kapaciteti, pa će biti omogućeno bolničko liječenje svima kojima je to neophodno", kazala je Reljić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari