1
min read
A- A+
Pročitano

Ukinute odluke o kažnjavanju advokata Radosavljevića

15/03/2019 - 7:06
Autor:Danilo Ajković
2298 pregleda

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je odluke vijeća podgoričkog Višeg suda kojim predsjedava sutkinja Suzana Mugoša, a kojima je advokat Dušan Radosavljević, u slučaju poznatom kao pokušaj terorizma, kažnjen dva puta sa po 500 eura.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

Radosavljević je kažnjen 21. decembra prošle godine i ponovo 17. januara ove godine jer je remetio procesnu disciplinu.

On, prema odluci vijeća sutkinje Mugoše, nije poštovao njena naređenja za održavanje reda, već je vještaka Predraga Boljevića upozoravao dok je davao odgovore na njegova pitanja, zbog čega je dva puta opomenut da bi nakon jednog od pitanja koje je uputio vještaku, za koje je vještak uzvratio advokatu da li zna šta ga pita, aludirajući da se radi o osnovnim stvarima vezanim za internet pretraživanje, advokat uputio vještaku Boljeviću uvredljive riječi „sram Vas bilo“ zbog čega je novčano kažnjen.

Međutim, vijeće Apelacionog suda je pregledom video snimka utvrdilo da je advokat opomenut i istovremeno kažnjen, a da Zakonik o krivičnom postupku propisuje da prvo mora biti opomenut, pa tek ukoliko opomena bude bezuspješna, onda može biti i novčano kažnjen do 1 000 eura.

I u drugom ukidnom rješenju o novčanom kažnjavanju Apelacioni sud je zauzeo isto obrazloženje u pogledu kažnjavanja Radosavljevića.

Podsjetimo, vijeće kojim predsjedava sutkinja Mugoša je prije dva dana kaznilo sve advokate novčano po 1 000 eura jer su bez odobrenja suda napustili glavni pretres.

Pogledajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari