1
min read
A- A+
Pročitano

Unaprijediti položaj studenata

15/09/2020 - 15:04
Autor:Fos Media
60 pregleda

Povodom konstituisanja novog saziva Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, rektor Univerziteta, prof. dr Danilo Nikolić, razgovarao je danas predstavnicima Studentskog parlamenta, na čelu sa novoizabranim predsjednikom, Sašom Roćenom.

foto

Foto: Univerzitet Crne Gore

Rektor Nikolić je uputio čestitke novoizabranom rukovodstvu i istakao da je uprava Univerziteta do sada uvijek imala odličnu saradnju sa Studentskim parlamentom u rješavanju zajedničkih pitanja od važnosti za studente, te da je siguran da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja imajući u vidu da Univerzitet postoji zbog studenata i da sve svoje politike kreira sa ciljem da se studentima pruže što bolji uslovi za sticanje znanja.

Predstavnici Studentskog parlamenta su sa rektorom Nikolićem razgovarali o prioritetnim pitanjima za studente, a koja se tiču realizacije nastave na organizacionim jedinicama, organizaciji praktične nastave, priznavanja inostranih diploma, vrednovanja diplome osnovnih studija na tržištu rada, uslova za upis na osnovne i master studije, uvođenja
prijemnih ispita prilikom upisa, održavanje redovnih tokova svih aktivnosti u vanrednim okolnostima usljed pandemije virusom COVID-19.

Nikolić je informisao studente o svim preduzetim aktivnostima i unapređenjima koja su se po svim  ovim pitanjima sprovela od strane uprave Univerziteta tokom ovog mandata. Predstavnici studenata su podržali napore i iskazali spremnost da se zajedničkim naporima nastavi sa realizacijom započetih aktivnosti.

Kako studenti imaju svoje predstavnike u svim upravljačkim tijelima Univerziteta, istaknuta je važnost njihovog aktivnog učešća u kreiranju politika Univerziteta i donošenju odluka, naročito za ona pitanja koja će unaprijediti standard studenata.

Sastanku su prisustvovali i prof. Dr Đurđica Perović, prorektorica za nastavu na Univerzitetu Crne Gore, Aleksandar Šipčić, povjerenik SPUCG, Milena Šekularac, ombudsman SPUCG i Andrej Vukčević, sekretar SPUCG.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari