1
min read
A- A+
Pročitano

Upis na prvu godinu studija: Predaja dokumenata putem elektronske prijave počinje sjutra, originalna dokumenta slati poštom

29/06/2020 - 15:03
Autor:Fos Media
227 pregleda

Predaja dokumenata za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu  na Univerzitetu Crne Gore počinje sjutra, 30. juna, putem elektronske prijave, i završava se 2. jula, u 16.00 sati, kada će sistem biti zatvoren, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Foto

Foto: UCG

Pored elektronske prijave, u istom naznačenom roku, neophodno je da kandidat pošalje i originalna dokumenta preporučenom/kurirskom pošiljkom na adresu organizacione jedinice, koju će dobiti na samom kraju procedure elektronske prijave.  

Kandidat će se prijaviti popunjavanjem elektronske prijave koja je dostupna na sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me.

U elektronskoj prijavi, kandidat treba da dostavi skenirana  originalna dokumenta u boji, u PDF fajlu, veličine do 5MB, i unese ih na stranicu Dokumenta za upis, putem linka koji će dobiti u mejlu.

"Neophodna dokumenta za upis su: svojeručno potpisan formular za Prijavu za upis na osnovne studije Univerziteta Crne Gore, koji je dostupan na internet stranici za upis Univerziteta Crne Gore; originalna diploma o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu; originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja; diploma “Luča” ili ekvivalentna diploma; kopija biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuća lična isprava koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom; diploma (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja", navode u saopštenju UCG.

Stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Neblagovremeno podnijeta prijava, odnosno dokumentacija koja čini njen sastavni dio, neće se uzeti u razmatranje.

Kandidat će znati da li je sve korake prijave obavio kako treba na osnovu potvrde putem mejla.U slučaju da komisija za upis ocijeni da su dokumenta nepotpuna ili neodgovarajuća, kandidat će dobiti obavještenje putem mejla da Prijava za upis nije potpuna i da se ne može uzeti u razmatranje, uz navođenje razloga i pozivanje kandidata da izmijeni elektronsku prijavu shodno komentarima Komisije za upis, najkasnije u roku od 24 h.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari