1
min read
A- A+
Pročitano

Upis na UCG u toku, prijavljeno 2.797 budućih brucoša

01/07/2020 - 10:14
Autor:Fos Media
45 pregleda

Drugog dana upisa u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore (UCG), putem elektronske prijave, do 9.00 sati, registrovalo se 2.797, od čega je 1.774 učitalo svu potrebnu dokumentaciju.

Foto: Twitter/Agencije

FOTO: LINKEDIN

Iz UCG su naveli da konkurs traje do 2. jula.

Kandidati, kako su naveli treba da skeniraju originalnu dokumentaciju, u odvojenim PDF fajlovima, veličine do 5 MB i da urade ušitavanje (upload) na stranici Dokumenta za upis, za koju će link dobiti u okviru elektronske prijave.

"Originalna dokumenta koja je potrebno skenirati su: svojeručno potpisan formular za Prijavu za upis na osnovne studije Univerziteta Crne Gore, koji je dostupan na internet stranici za upis Univerziteta Crne Gore; diploma o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu; svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja; diploma “Luča” ili ekvivalentna diploma; kopija biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuća lična isprava koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom; diploma (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja", navode iz UCG. 

Pojašnjeno je da stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

"Nakon završene elektronske prijave, do 2. jula 2020. godine, do 16.00 sati, potrebno je poslati preporučenom/kurirskom poštom originalna dokumenta, koja su priložena i elektronski, na adresu organizacione jedinice za čiji studijski program su se prijavili. Adresu organizacione jedinice dobijaju u mejlu obavještenja, po završetku elektronske prijave", zaključuju iz UCG. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari