1
min read
A- A+
Pročitano

Uprava policije: Vozači, oprez, stiže zahlađenje

02/12/2019 - 14:26
Autor:Fos Media
480 pregleda

Uprava policije apelovala je na vozače da narednih dana, u skladu sa najavljenim zahlađenjem, voze pažljivo i oprezno, i da na put ne kreću bez propisane zimske oprema, obavezne za putnička i teretna vozila.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

Iz policije podsjećaju da je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju najavio da se u narednim danima na području Crne Gore očekuje zahlađenje i promjena vremenskih uslova, koji mogu biti nepovoljni za odvijanje drumskog saobraćaja.

„Skrećemo pažnju vozačima da najavljena meteorološka situacija može dovesti do otežanog saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će saobraćajna policija, kroz pojačano prisustvo i mobilnost na najfrekventnijim saobraćajnicama i kritičnim dionicama, nastojati da preventivnim aktivnostima doprinese nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja.

Iz policije su najavili da će pojačati kontrole učesnika u saobraćaju, posebno u dijelu posjedovanja zimske opreme na putevima gdje je ona obavezna u zimskim uslovima, kao što su snijeg, led ili poledica.

„Apelujemo na vozače, da uz dodatan oprez i strpljenje, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, i da na put ne kreću bez propisane zimske oprema, obavezne za putnička i teretna motorna vozila“, poručili su iz policije.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari