1
min read
A- A+
Pročitano

Veći dio Podgorice dobio nove kontejnere za razvrstavanje otpada

15/09/2020 - 17:16
Autor:Fos Media
81 pregleda

Podgorica je do sada dobila preko 400 novih kontejnera za namjensko razvrstavanje otpada.

foto

Foto: PG Biro

Tako je do sada ugrađeno 110 polupodzemnih kontejnera na 74 lokacije, kao i 19 namjenskih kontejnera (sa dvije vreće), dok na lokacijama gdje zbog nedostatka prostora ili prisustva podzemnih instalacija nije bilo moguće ugraditi polupodzemne, postavljeno je 285 metalnih i plastičnih kontejnera.  U narednim danima nastavlja se ugradnja na ostalim lokacijama koje su prethodno ispitane. 

"Podsjećamo, projekat razvrstavanja otpada na mjestu nastanka - primarne selekcije otpada započet je u martu 2019.godine. "Suvi dio" otpada obuhvata: papir, karton, plastiku, metal i staklo. "Mokri dio" otpada su ostaci hrane, baštenski otpad, proizvodi za higijenu, materije organskog porijekla (osim jestivih ulja i masti). 

Takođe, podsjećamo građane da su na kontejnerima istaknute naljepnice koje označavaju da li je namijenjen za odlaganje suvog ili mokrog dijela otpada. Plavi nadzemni kontejneri ili polupodzemni sa plavim poklopcem namijenjeni su za odlaganje suvog otpada, a metalni nadzemni i polupodzemni sa zelenim poklopcem za odlaganje mokrog dijela otpada", naveli su iz Glavnog grada.

Dodaju kako zajedničkim djelovanjem i poštovanjem koncepta razvrstavanja otpada činimo mali, ali izuzetno važan korak u daljem lancu upravljanja otpadom. 

Sve ovo ima za cilj zaštitu životne sredine i očuvanje prirode za nas i generacije koje dolaze. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari