1
min read
A- A+
Pročitano

Veljović sa službenicima plovne jedinice: Pokazali ste hrabrost i humanost

14/01/2020 - 15:38
Autor:Fos Media
644 pregleda

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa policijskim službenicima plovne jedinice Sinišom Lakićem i Zoranom Anđušićem, koji su pomogli ugroženim osobama na ostrvu Toplah na Skadarskom jezeru 5. januara.

foto

Foto: Uprava policije

„Pozdravljam humani gest i hrabrost koju ste pokazali u nastaloj situaciji, kada ste i pored redovnih radnih obaveza na zaštiti državne granice pomogli onima kojima je u tom trenutku pomoć bila najneophodnija, te ste i ovoga puta pokazali da policija brine o svim građanima i da je njihova bezbjednost prioritet za sve nas“, kazao je Veljović.

„Situacija je nalagala brzu i efikasnu reakciju, a vi ste požrtvovanim činjenjem koristeći vaše sposobnosti i znanja uspješno završili ovu misiju“, naglasio je on.

Plovna jedinica je primila poziv za pomoć da se na pomenutom ostrvu nalazi svešteno lice sa još dvije osobe, od toga jedno maloljetno lice, te da nemaju osnovne životne namirnice i da zbog loših vremenskih uslova ne mogu isploviti.

Događaj se odvijao u složenim atmosferskim uslovima, po jakom vjetru i talasima koji su predstavljali realnu opasnost za građane i službenike policije.

Odmah po primljenom pozivu policijski službenici Siniša Lakić i Zoran Anđušić su se patrolnim čamcem uputili na zahtijevanu lokaciju i ponijeli hranu i vodu za ugrožene, a nakon što su se stekli uslovi za isplovljavanje, evakuisali su ih na bezbjednu lokaciju.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari