1
min read
A- A+
Pročitano

Vojska Crne Gore i srednjoškolci pokazali da zajedničkim snagama čine pobjednički tim (FOS VIDEO)

07/11/2019 - 17:03
Autor:Violeta Rovčanin
1647 pregleda

Danas je na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima, održan sajam Vojska Crne Gore i mladi u okviru kojeg su prezentovane aktivnosti koje su podgorički srednjoškolci proteklih dana uvježbavali sa Vojskom.

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Učenici Građevinske škole „Inž. Marko Radević“, Srednje mašinske škole „Ivan Uskoković“, Srednje hemijske škole „Spasoje Raspopović“, Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“, Stručne medicinske škole i Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ su zajedno sa vojnim licima radili na oblastima za koje se trenutno obrazuju, a sve su prikazali u radnim tačkama na događaju.

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Posjetioci su imali priliku da pogledaju pretres dionice puta, taktičko tehničke podatke i vrste pregleda vazduhoplova, odjeljenje HBRN na zadacima kontrole i dekontaminacije, robotiku i telekomunikacije, zbrinjavanje povrijeđenih nakon terorističkog napada. Čuli su i marševe koje su učenici muzičke škole pripremili sa Vojnim orkestrom Počasne garde.

Generalni direktor direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov, je na ceremoniji  istakao da je najvažniji cilj današnje i sličnih aktivnosti, da se vojni poziv približi mladim ljudima, te da kroz ovakvu vrstu saradnje neki od njih prepoznaju svoje buduće zanimanje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Volkov je podsjetio na brojne mogućnosti, kao što su zapošljavanje, školovanje, stipendiranje i usavršavanje, koje se omladini nude u VCG i Ministarstvu odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

„Volio bih da vas koji ste danas ovdje, vidim da polažu zakletvu i staju u redove Vojske Crne Gore” naglasio je  Volkov.

 Prisutnima se obratio i generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Ministarstva prosvjete, Veljko Tomić, koji je izrazio zadovoljstvo što dva ministarstva već dvije godine uzastopno sarađuju u programu prakse srednjoškolaca i podsjeto na brojne druge projekte koji se uspješno realizuju, kao što je Ljetnji vojni kamp.

"Želimo da pokažemo da se u našim srednjim stručnim školama nalazi kvalitetan nastavni kadar, izvanredni mladi ljudi sa razvijenim vještinama, koji imaju mnogo toga da pokažu a nadam se da će današnja prezentacija biti podsticaj i za druge srednje škole koje do sada nisu učestvovale, da se u narednom periodu pridruže saradnji sa Vojskom Crne Gore", istakao je Tomić.

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Sajmu su prisustvovali direktori škola kao i učenici koji su se, takođe, informisali o ulozi i značaju Vojske Crne Gore.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari