1
min read
A- A+
Pročitano

Za obrazovne ustanove u Podgorici 20 miliona eura

22/05/2020 - 12:30
Autor:Fos Media
95 pregleda

Kapitalni projekti i aktuelne rekonstrukcije u oblasti obrazovanja u Podgorici, čija je vrijednost 20 miliona EUR, dokaz su usmjerenosti Ministarstva prosvjete i Vlade na poboljšanju uslova u kojima borave đaci, poručio je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u tom resoru Filip Grujić.

a

MP

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom obilska radova u Osnovnoj školi „Maksim Gorki“, rekao da je u posljednjih nekoliko mjeseci u desetak projektata koji se tiču obrazovne infrastrukture Podgorice uloženo oko 800 hiljada EUR.

Prema njegovim riječima, u toku je rekonstrukcija desetak objekata vrijednosti oko 700 hiljada EUR.

„Drugim riječima, ukupna vrijednost završenih i aktuelnih rekonstrukcija u Podgorici je oko 1,5 miliona EUR“, istakao je Grujić.

Kada je u pitanju škola „Maksim Gorki“, Grujić je naveo da je već urađena rekonstrukcija rasvjete i drugih djelova škole, kao i obnova stepeništa koje rasterećuje glavni ulaz, a u šta je uloženo oko 50 hiljada EUR.

„Trenutno se radi i na rekonstrukciji toaleta i svlačionice vrijednosti takođe oko 50 hiljada EUR, što sve skupa iznosi oko 100 hiljada EUR investicije u tu školu“, rekao je Grujić.

On se osvrnuo na radove u gradskoj školi „Štampar Makarije“ gdje se radi na proširenju kapaciteta objektima prekoputa te škole, čijom će se rekonstrukcijom i adaptacijom dobiti osam novih učionica.

Grujić je rekao da će taj prostor spremno dočekati početak naredne školske godine.

„U ovaj prostor biće uloženo oko 200 hiljada EUR, tender za izvođenje radova je u toku, a početak radova se očekuje početkom juna kako bi se objekat pripremio za narednu školsku godinu“, kazao je Grujić.

On je pomenuo još jedan projekat koji se u toj školi radi u saradnji sa Agencijom za stanovanje Glavnog grada, a riječ je o produženom boravku škole „Štampar Makarije“, vrijednom oko 45 hiljada EUR, za koji je već izabran izvođač radova.

„Naravno, ne možemo da ne napomenemo i to je da je izabrano idejno rješenje škole u Tološima vrijednu sedam miliona EUR, završen je tender za izbor izvođača radova u Bloku 6 vrijednosti dva miliona EUR i u narednim danima nas očekuje polaganje kamena temeljca“, napomenuo je Grujić.

Takođe, kako je rekao, priprema se realizacija projekta izgradnje škole i vrtića u Siti kvartu, ukupne vrijednosti preko deset miliona EUR.

Grujić je podsjetio i da će škola „Sergije Stanić“ biti rekonstruisana i to u cjelosti, u okviru projekta sa EIB-om, i samo ta rekonstrukcija biće vrijedna više stotina hiljada EUR.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari