1
min read
A- A+
Pročitano

Završen elektronski upis na Univerzitetu Crne Gore, prekobrojno na 25 studijskih programa

02/07/2020 - 17:15
Autor:Fos Media
179 pregleda

Elektronski upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore je završen danas u 16 sati, do kada je 3.618 kandidata predalo ispravna dokumenta.

f

Foto: UCG

Dokumentacija 80 kandidata, koji su se prijavili u Konkursom naznačenom roku, čeka na verfikaciju prijave od strane fakulteta. Takođe, shodno pravilima navedenim u Konkursu, na doradu je vraćeno 84 prijave, koje kandidati, shodno komentarima Komisije za upis, moraju izmijeniti najkasnije u roku od 24h, od mejla obavještenja, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Prema posljednjim podacima, na 25 studijskih programa prijavilo se više kandidata nego što je predviđeno Konkursom.

Riječ je o studijskim programima: Arhitektura (Arhitektonski fakultet), Biljna proizvodnja (Biotehnički fakultet), Ekonomija i Menadžment (Ekonomski fakultet); Studije primijenjenog računarstva (Elektrotehnički fakultet); Gluma (Fakultet dramskih umjetnosti); Grafički dizajn (Fakultet likovnih umjetnosti), Politikologija – međunarodni odnosi, Medijske studije i novinarstvo, Socijalna politika i socijalni rad (Fakultet političkih nauka), Pedagogija, Obrazovanje učitelja, Predškolsko obrazovanje i vaspitanje i Psihologija (Filozofski fakultet), Građevinarstvo (Građevinski fakultet); Medicina, Stomatologija, Farmacija, Primijenjena fizioterapija, Visoka medicinska škola, (Medicinski fakultet), Nautika i pomorski saobraćaj (Pomorski fakultet Kotor), Pravne nauke (Pravni fakultet), Računarstvo i informacione tehnologije i Računarske nauke( Prirodno-matematički fakultet);

"Podsjećamo, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu se 4. jula. Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 6. do 8. jula", navode u saopštenju.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 16. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari