2
min read
A- A+
Pročitano

25 uspješnih godina: Komercijalna banka proslavila rođendan (FOS VIDEO)

08/11/2018 - 12:55
Autor:Violeta Rovčanin
1918 pregleda

Komercijalna banka AD Podgorica, sinoć je u hotelu CentreVille u Podgorici, proslavila 25 godina postojanja. U prisustvu brojnih prijatelja i poslovnih saradnika, uz svečani program i trpezu, obilježili su četvrt vijeka uspješnog poslovanja. Pogledajte.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

 

„Želimo se pohvaliti da smo u Crnoj Gori imali značajan rast u toku 2018. godine i da smo ostvarili rast preko osam posto, kako ukupne aktive tako i rasta depozita. To znači da poslovne odluke koje smo donosili posljednjih godinu dana su bile prave jer ste vi to prepoznali. Prepoznali ste jer ste dio svojih aktivnosti premestili u Komercijalnu banku i povjerili da bankarske usluge za vas obavlja Komercijalna banka“, kaže Vladimir Medan, predsjednik izvršnog odbora Komercijalne banke.

„Sem ovoga što smo sjedište preselili u Podgoricu, imamo deset filijala na teritoriji Crne Gore upravo kako bi se približili svakom privredniku, svakom fizičkom licu, svakom značajnijem gradu Crne Gore i upravo bili u mogućnosti da prepoznamo vaše interese i želje“, kazao je Medan.

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

Komercijalna banka je osnovana kao filijala Komercijalne banke AD Beograd, a početkom 2003. godine, nakon dobijanja licence Centralne banke Crne Gore nastavlja samostalno poslovanje. Kroz poslovanje u prethodnih 25 godina, Komercijalna banka je predstavljala značajan faktor u finansijskom sektoru Crne Gore, pružajući veliki doprinos ekonomskom razvoju.

„Sa snažnom podrškom matične banke, uz jasnu viziju i strategiju koju smo oživjeli kadrovskim potencijalom i građenjem timskog duha, poslovanje komercijalne banke u posljednje dvije godine karakterisao je zapažen uspjeh u svim segmentima, stvarajući dobru osnovu za nastavak pozitivnog trenda koji traje već deseti kvartal zaredom“, kazao je Mirko Marojević, izvršni direktor Komercijalne banke.

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

Banka će nastaviti svoju uspješnu priču, a kako je kazao Marojević, u tekućoj godini odobriće ukupno oko 50 miliona novih kredita. Time se još jednom ukazuje povjerenje klijenata ovoj banci.

„Naši dalji ciljevi se vezuju za nastavak aktivnosti koje banka već sprovodi na novim servisima, širenju palete proizvoda, rastu broja klijenata i obimu poslovanja. Što bi rekao Piter Draker ’Ciljevi nisu naša sudbina, oni su smjer. Ciljevi nisu naredba oni su dogovor. Ciljevi ne određuju budućnost , oni mobilišu resurse i poslovnu energiju jer prave budućnost“, kazao je Marojević.

Mila Milović, izvršna direktorica kompanije „Volvox“, kaže da sa ovom bankom sarađuje od osnivanja.

„Sarađivala sam sa menadžerima i svim njihovim timovima već 25 godina, pratila sve te ljude koji su pratili banku, uspješno je vodili i mogu da kažem da je to banka koja je uvijek bila u grupi visoko profitabilnih, visoko likvidnih a nadasve jako solventnih i stabilnih banaka. U to ime, želim da čestitam ovaj jubilej svima onima koji su radili u ovoj banci, stvarali je ovaj dugi niz godina i da im zahvalim na lijepim trenucima naše saradnje“, kazala je Milović.

Komercijalna banka poznata je i po svom društveno odgovornom radu, ali i po pružanju šansi mladim snagama bankarstva. Studentkinja Ekonomskog fakulteta, Anđela Vlahović, dobila je priliku da stažira u jednom od sektora ove banke.

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

„Praksa je za mene imala izuzetno veliki značaj. Tako sam je i doživjela kao mogućnost za primjenu stečenih teorijskih znanja , te sticanja realnih poslovnih vještina, realnog iskustva. Pozitivna radna atmosfera među kolegama uz čiju sam nesebičnu pomoć savladavala svoje prve korake u svijetu bankarstva, ostavila je poseban pozitivan utisak na mene“, kazala je Vlahović.

Poželjela im je da uvijek budu korak ispred, prepoznaju zahtjeve tržišta, uvedu savemene tehnologije i servise, povezuju ljude i budu još uspješniji.

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

Prisutni su na svečanosti imali priliku da uživaju i u bogatom muzičkom programu i nastupu plesne grupe „Alternacija“.

(PROMO SADRŽAJ)

Pogledajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari