1
min read
A- A+
Pročitano

Cijene stanova u novogradnji u prvom kvartalu 940 eura

21/05/2020 - 17:57
Autor:Fos Media
593 pregleda

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila je 940 EUR i manja je 8,2 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

aa

Ilustracija

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori je u prvom kvartalu bila 17,2 odsto manja u odnosu na četvrto tromjesečje prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Statističari su naveli da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu iznosila je 865 EUR.

“Prosječna cijene stana u primorskom regionu je iznosila 1,36 hiljada EUR, u središnjem 641 EUR, dok je u sjevernom bila 793 EUR”, navodi se u saopštenju.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prvom kvartalu iznosila je 1,21 hiljadu EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 614 EUR.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari