1
min read
A- A+
Pročitano

Komisiji za nadzor radova na auto-putu još 720.000 eura

13/02/2020 - 17:35
Autor:Fos Media
226 pregleda

Vlada je povećala iznos novca potrebnog za rad Komisije za tehnički pregled radova na izgradnji autoputa Bar – Boljare, prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo za 720 hiljada eura.

Gradilište auto-puta Bar-Boljare, arhiva, foto: Gov.me

Gradilište auto-puta Bar-Boljare, arhiva, foto: Gov.me

Na današnjoj sjednici Vlade donijeta je Odluka o izmjenama Odluke o imenovanju Državne komisije za tehnički pregled radova na izgradnji autoputa Bar – Boljare, prioritetne dionice Smokovac – Uvač - Mateševo.

„Budući da je povećan obim radova i produžen prvobitno dogovoreni rok za njihov završetak, Odlukom je utvrđeni iznos potrebnog novca za rad Komisije od oko 2,83 miliona eura uvećan za 720 hiljada eura“, navodi se u saopštenju.

Vlada je donijela Odluku o imenovanju nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja Aerodroma Crne Gore za 2018. godinu.

Kako se navodi, u skladu sa zakonskim obavezama i prethodno sprovedenim postupcima, Odlukom je za nezavisnog revizora imenovana renomirana revizorska kuća „EuroRev“ iz Podgorice.

„Ta revizorska kuća ispunjava sve uslove predviđene zakonom, za međusobno usaglašenu cijenu u iznosu od oko 9,67 hiljada eura, sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost“, dodaje se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Vlade data je saglasnost na Plan rada i Finansijski plan kompanije Monteput za ovu godinu.

„Ukupni prihodi te kompanije planirani su na nivou od oko 47,15 miliona eura, rashodi na nivou od oko 46,68 miliona eura, pri čemu je planirana dobit od oko 466,19 hiljada eura“, precizira se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je usvojena Informacija o unapređenju sistema budžetiranja i višegodišnjeg budžetskog okvira.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Programa gazdovanja šumama za prošlu godinu.

Navodi se da su u izvještaju jasno precizirani ukupni prihodi i rashodi budžeta Uprave za šume i sve aktivnosti na planiranim šumsko uzgojnim radovima, izradi planova uređenja šuma i korišćenju šuma.

Iz Vlade su kazali da je prošle godine ostvaren rekordan prihod od oko 7,21 milion eura, što je povećanje od sedam odsto u poređenju sa prihodima iz 2018, uprkos smanjenom obimu sječe od 15 odsto.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari