1
min read
A- A+
Pročitano

Mogućnost izgradnje preko sedam hiljada novih hotelskih ležajeva

08/11/2018 - 21:05
Autor:Fos Media
159 pregleda

Vlada je danas donijela Odluka o donošenju Državne studije lokacije pod nazivom Dio sektora 66 - postojeća hotelska grupacija i modul – Velika plaža, kojim se stvara mogućnost za izgradnju preko sedam hiljada novih hotelskih ležajeva visoke kategorije.
 

a

Foto: FOS Media

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da taj planski dokument obuhvata prostor površine preko 200 hektara na krajnjem zapadnom dijelu Velike plaže.

“Prostorni koncept stvara mogućnost za izgradnju preko sedma hiljada novih hotelskih ležajeva visoke kategorije, raspoređenih u velikim hotelskim rizortima orjentisanim prema plaži, od kojih se zahtijeva ispunjavanje najstrožih ekoloških standarda, ali i u manjim turističkim naseljima pozicioniranim uz putni pravac Ulcinj – Ada Bojana”, precizira se u saopštenju.

Usvajanjem tog plana, kako se navodi, stvara se mogućnost za nastavak investicionih ulaganja u turističke, sportsko-rekreativne, uslužne sadržaje i infrastrukturu u opštini Ulcinj, sa akcentom na održive vidove turizma, koji prednost daju boravku turista u prirodnom okruženju. 

„O tome svjedoče visoki kriterijumi koje su planeri postavili pred buduće hotelske operatere, koji između ostalog predviđaju i preko 160 metara kvadratnih ozelenjenih površina po hotelskom ležaju“, dodaje se u saopštenju.

Vlada se upoznala sa Izvještajem o sprovedenom postupku po osnovu Javnog poziva za davanje u zakup zemljišta u svojini države, na lokalitetu Briska Gora – Opština Ulcinj rad izgradnje solarne elektrane sa obrazloženjem rang liste ponuđača. 

Tenderska komisija je, nakon sprovedenog postupka, donijela Odluku o utvrđivanju rang liste ponuđača, kojom je ponuda Konzorcijuma Fortum i EPCG izabrana kao prvorangirana. 

Ministarstvo ekonomije je zaduženo da formira tim za pregovore sa prvorangiranim ponuđačem o Nacrtu ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju solarne elektrane.

Usvojena je Informacija o Listi rezervisanih domena sa internacionalizovanim imenima domena. 

„Prilikom predstavljanja Informacije navedeno je da u cilju uspješnijeg plasiranja domena na tržištu Agent registracije kompanija doMEn planira proširenje portfelja svoje ponude internacionalizovanim imenima domena, odnosno domenima koji ispred ekstenzije .me mogu sadržati i karaktere van engleskog alfabeta“, saopšteno je iz Vlade. 

Pod tim se, kako navode, prvenstveno podrazumijeva crnogorska latinica i ćirilica, ali i arapska, kineska i ostala pisma podržana od strane registrara. 

„Na taj način se otvara značajan prostor za akviziciju istih domena na više jezika i pisama, posebno od strane multinacionalnih kompanija koje posluju na globalnom nivou“, ističe se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari