1
min read
A- A+
Pročitano

Podrška UUSCG: Neradna nedjelja za veću produktivnost

11/10/2018 - 12:49
Autor:Fos Media
63 pregleda

Unija slobodnih sindikata (USSCG) podržava predlog Odbora udruženja trgovine Privredne komore (PKCG) za poštovanje nedjelje kao dana sedmičnog odmora, za sve zaposlene koji obavljaju poslove čija priroda djelatnosti ili tehnologija rada ne zahtijevaju neprekidan rad.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

“Na taj način smo sve bliži realizaciji ciljeva kampanje za poštovanje 40-o satne radne sedmice, prava na dnevni i godišnji odmor i slobodan dan u dane državnih i drugih praznika, koju je USSCG počela 2009.", saopšteno je iz Izvršnog odbora USSCG.

Iz te sindikalne organizacije su podsjetili da se njihova kampanja zasnivala na istim argumentima koji su istakli u Odboru udruženja trgovine PKCG.

“Poštovanjem nedjelje kao dana sedmičnog odmora za sve zaposlene bila bi povećana produktivnost rada, radnici bi bili zadovoljniji i odgovorniji prema radnim zadacima, provodili bi i planirali više vremena sa porodicom, poslodavci bi razvili mnogo veću društvenu odgovornost, smanjili bi se troškovi angažovanja dodatne radne snage, kao i tekući troškovi održavanja i redovna izdvajanja za usluge”, navodi se u saopštenju, prenosi agencija Mina business.

Iz Unije su kazali da je za njih veoma važno što bi se na taj način dao značaj i afirmisala uloga porodice kao osnovne ćelije društva.

Izvršni odbor USSCG uputio je poziv za sastanak sa predstavnicima Unije poslodavaca (UPCG) kako bi kao socijalni partneri zajednički podržali tu inicijativu prema Vladi.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari