1
min read
A- A+
Pročitano

Preduzetništvo i COVID 19: „Iz svega treba izaći jači jer kriza može biti i šansa“ (FOS VIDEO)

29/08/2020 - 13:08
Autor:Violeta Rovčanin
2181 pregleda

Pandemija virusa korona uticala je na sve segmente života pa tako i na poslovanja mladih preduzetnika. Neki su uspjeli da sačuvaju biznis, drugi posluju bez prihoda a ima i onih koji su od sopstveog posla morali da odustanu. Kako se suočavaju sa izazovima nametnutim pandemijom virusa korona mladi preduzetnici u Crnoj Gori, šta kažu u Uniji mladih preduzetnika i koji se to vidovi podrške nude kako bi sačuvali svoj biznis, pogledajte:

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

VIDEO:

 

Dijana Krkotić je prije tri godine odlučila da pokrene sopstveni posao. Njena turistička agencija u ovom trenutku je u krizi pa je Dijana, kako je kazala za naš portal, pokušala da očuva posao na druge načine. Umjesto ustaljenih turističkih tura, organizovala je biciklističke po Crnoj Gori a kako navodi pandemija je navela da razmišlja i o traženju dodatnog posla dok se situacija ne stabilizuje i dok opet ne bude mogla da radi u svojoj firmi punim kapacitetom.

Sa druge strane braća Dragan i Igor Goranović su i uprkos krizi posla imali. Ali, ne kriju da se način rada promjenio. Sve što su mogu završavaju digitalnim putem a s obzirom da su se prije par godina odlučili za firmu za konsalting, kažu da su pored sopstvenih problema slušali i probleme klijenata koje je trebalo posavjetovati ali i ohrabriti za dalje poslovanje. Zato naglašavaju da nikada ne treba odustati, već svaku krizu posmatrati isključivo kao šansu za razvoj iz koje ćemo izaći samo jači i spremniji za nove životne izazove.

Predsjednik Unije mladih preduzetnika Uroš Bulatović, kaže da je 10 % članova UMP (od njih 155) odustalo od biznisa te stoga treba donijeti adekvatne mjere namijenjene konkretnoj ciljnoj grupi.

Sa druge strane u Ministarstvu ekonomije kažu da pomoć stiže u vidu Vladinih mjera, posebne linije namijenjene ženama i mladima ali i programa za unapređenje konkurentnosti privrede. Opširnije pogledajte u video priči.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari