1
min read
A- A+
Pročitano

Radnici ‘’Metalca’’ traže jednokratnu novčanu pomoć

25/03/2020 - 11:44
Autor:Fos Media
519 pregleda

Radnici nikšićkog Metalca pozivaju gradonačelnika Grbovića i sva Ministarstva Crne Gore, da izađu u javnost i da se izjasne o činjenici šta će biti sa 110 radnika Metalca, to jest’ 110 familija koji su praktično završili na ulici, s obzirom da su ostali bez primanja.

aa

Foto: Shutterstock

‘’Ne radimo od 27. decembra, plate su nam dužni,niko nam se jos ne obraća kao da ne postojimo. Radnicima koji su radili po 3 godine a bili pod ugovorom na odredjeno , uručene su radne knjižice i nalaze se na Birou rada, dok su radne knjižice onih koju su na neodređeno, još u firmi, kazali su radnici, dodajući da su gazda Zoran Knežević i direktor Živorad Krsmanović, potpisali ugovor sa firmom Security koja obezbedjuje imovinu Metalca,da uzmu mašine i otpadni materijal da bi naplatili dugovanja koja im se duguju,a radnicima ništa, jer kako tvrde : ‘’Mi dolazimo zadnji na naplatu’’.

Od predsjednika opštine Veselina Grbovića i Ministarstva ekonomije tražili su jednokratnu novčanu pomoć jer je, kako su kazali, 110 familija ostalo je bez ikakvog primanja, a situacija je dodatno teška zbog epidemije korona virusa, kada je svako kretanje ograničeno.

Kako radnici dalje saopštavaju, i ranije su vlasnici koji su držali Metalac pokušavali da prodaju mašine,ali su bili spriječeni u tome jer radnici to nijesu dozvolili.

‘’Nećemo dozvoliti ni sada,dok nam se svaka dugovanja ne isplate, poručili su radnici Metalca.

Milena Radonjić

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari