1
min read
A- A+
Pročitano

Vlada: Na gradilištima znatan broj nezakonito angažovanih radnika, država gubi značajne prihode

14/03/2019 - 20:36
Autor:Fos Media
472 pregleda

Na velikim gradilištima uočava se znatan broj nezakonito angažovanih radnika, čime država gubi značajne prihode, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Foto

Foto: Twitter

Zato će taj problem, kako je poručeno u narednom periodu, biti prioritet u radu Komisije za borbu protiv sive ekonomije kao i inspekcijskih službi i organa za sprovođenje zakona.

Vlada Crne Gore je danas, na 113. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Uredbu o kriterijumima i postupku za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2019. 

"Kriterijumi i postupak za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca utvrđuju se Uredbom i to na osnovu: odnosa ponude i tražnje na tržištu rada; mogućnosti zadovoljavanja tražnje na tržištu rada, zapošljavanjem crnogorskih državljana; zapošljavanja stranaca u Crnoj Gori u prethodnom periodu; iskorišćenosti godišnje kvote u prethodnoj godini; i potrebe poslodavaca za zapošljavanjem u godini za koju se utvrđuje kvota. Uredbom je propisano da se iz godišnje kvote izdvaja određeni broj dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, koje nadležno ministarstvo može dodatno rasporediti za pojedine namjene, u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda za zapošljavanje. Odlukom je određena kvota od 15.454 stranih državljana koji mogu privremeno boraviti i privremeno se zaposliti u Crnoj Gori u 2019. godini," navodeno je u saopštenju Vlade. 

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari